BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Επιβάλλει τη φιάλη μίας χρήσης στη μαζική εστίαση το υπουργείο

Θετικά εξελίσσεται το αίτηµα των ΣΕΒΙΤΕΛ και ΣΕ∆ΗΚ για υποχρεωτική χρήση µικρών µη επαναχρησιµοποιούµενων συσκευασιών στη µαζική εστίαση, σύµφωνα µε πληροφορίες που γνωστοποίησε ο ∆ιευθυντής του ΕΣΒΙΤΕ, Παναγιώτης Καραντώνης, κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που πραγµατοποίησε η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου – Φίλαιος την Τρίτη 11 Ιουλίου, στην Αθήνα. Ο ίδιος ανέφερε: «Αναµένεται τις επόµενες ηµέρες η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης από το Υπουργείο Οικονοµίας και Ανάπτυξης».

Επιβάλλει τη φιάλη μίας χρήσης στη μαζική εστίαση το υπουργείο

3
0
Στο πλαίσιο της Συνέλευσης της Φίλαιος αναδείχθηκε επίσης, το νέο ∆ιοικητικό Συµβούλιο της. Πιο αναλυτικά, κατόπιν ψηφοφορίας εκλέχθηκαν οι:  ∆ιβάρης Ευάγγελος (Πρόεδρος), Τριχοπούλου Αντωνία (Α’ Αντιπρόεδρος), Καραντώνης Παναγιώτης (Β’ Αντιπρόεδρος), Πλεµµένος Ανδρέας (Γεν. Γραµµατέας), Καµβύσης Βασίλειος (Αναπλ. Γραµµατέας), Οικονόµου Γεώργιος (Ταµίας), Κιωκάκης Λάζαρος (Αναπλ Ταµίας), Καρατζάς Νικόλαος (Μέλος), Λαζάρου Λευτέρης (Μέλος), Πιερράκος Ιωάννης (Αναπλ. Μέλος).

Επανεκλογή Διβάρη στην προεδρία της Φίλαιος

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος, κ.  ∆ιβάρης,  οικονοµολόγος, πρώην Ειδικός Γραµµατέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων και πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission), επεσήµανε ότι «στο νέο ∆ιοικητικό Συµβούλιο συµµετέχουν σηµαντικές προσωπικότητες και όλοι µαζί θα εργαστούµε για την περαιτέρω προβολή και προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου και όσων το υπηρετούν - παραγωγούς, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, εξαγωγείς. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αποτελεί τροφή ευεργετική και αποδεδειγµένα υγιεινή, είναι προϊόν ταυτισµένο µε την πολιτιστική κληρονοµιά της χώρας µας και τη µεσογειακή διατροφή». Συµπλήρωσε µάλιστα ότι εφεξής ο σχεδιασµός στον τοµέα του ελαιολάδου θα πρέπει να λαµβάνει υπ’ όψιν τις εξής παραµέτρους: την προώθηση του ελαιολάδου ως τροφίµου, την προβολή του στοιχείου της αειφορίας και της συµβολής της καλλιέργειας στην αντιµετώπιση της κλιµατικής αλλαγής.
Επόµενοι στόχοι της ΦίλαιοςΕπιπλέον, στο πλαίσιο της συνέλευσης παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε η τροποποίηση του καταστατικού της Λέσχης στη βάσει τριών προτεραιοτήτων, που δεν είναι άλλες από την ποιότητα, την εξωστρέφεια του τυποποιηµένου προϊόντος και τη διαφάνεια τα αγοράς. «Με a priori µεγαλύτερο κόστος παραγωγής από τους ανταγωνιστές µας, το βάρος θα πρέπει να πέσει στο κοµµάτι της ποιότητας», τόνισε ο κ. Καραντώνης. Για την ανάδειξη της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου η Φίλαιος θα πρέπει να προχωρήσει σε «generic» προγράµµατα προώθησης του ελληνικού ελαιολάδου συµπράττοντας µε άλλους οργανισµούς µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τόνισε ο ίδιος.
Στις προσεχείς δράσεις του ∆Σ αναφέρθηκαν η διοργάνωση του 3ου ∆ιαγωνισµού Ποιότητας ΚΟΤΙΝΟΣ και ενός νέου διαγωνισµού καινοτοµίας στον ελαιοκοµικό τοµέα, το φιλόδοξο σχέδιο της κατάρτισης οδηγού όρθων πρακτικών, καθώς και ο σχεδιασµός ενός νέου θεσµού µε την ονοµασία «∆ρόµοι του Ελαιολόδου», στο πρότυπο των «∆ρόµων του Κρασιού». Επιπρόσθετα, βαρύνουσα σηµασία δόθηκε στον σχεδιασµό προγραµµάτων εκπαίδευσης για τους παραγωγούς, τους τυποποιητές, τους επαγγελµατίες της µαζικής εστίασης και γενικά όλους τους εµπλεκόµενους παράγοντες.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία