BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Η χρηματοδοτική εργαλειοθήκη του ελαιοκομικού τομέα

Με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και ευρεία θεματολογία διοργανώθηκε από την Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ, ενημερωτική Εσπερίδα με θέμα: «Χρηματοδοτικά Εργαλεία, Επενδυτικές Δυνατότητες & Προωθητικές Ευκαιρίες στον Ελαιοκομικό Τομέα», την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Η χρηματοδοτική εργαλειοθήκη του ελαιοκομικού τομέα

0
0
Ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την «Υποστήριξη εξαγωγικών Επιχειρήσεων σε κάθε τους βήμα» παρουσίασε ο κος Αλέξανδρος Μανάτος, στέλεχος της Τράπεζας EUROBANK. Ο κος Μανάτος αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που διαθέτει η Τράπεζα για την υποστήριξη των εξαγωγικών προσπαθειών, στην διαδικτυακή πλατφόρμα EXPOGATE.GR, η οποία παρέχει δωρεάν πρόσβαση στη γνώση, με στοιχεία περισσότερων των 200 εισαγωγέων διεθνώς, στη δυνατότητα δικτύωσης με τις διεθνείς αγορές, μέσω του Trade Club Alliance, καθώς και στη χρηματοδότηση του συναλλακτικού κύκλου της επιχείρησης πριν την φόρτωση, κατά την φόρτωση και τιμολόγηση των αγαθών και μετά τη φόρτωση.


Τις ισχύουσες «Επενδυτικές δυνατότητες βελτίωσης υποδομών» στον ελαιοκομικό τομέα, κατά την τρέχουσα περίοδο, ανέπτυξε ο κος Παναγιώτης Καραντώνης, Αναπληρωτής Διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ & Μέλος του ΔΣ της ΦΙΛΑΙΟΣ, αναφερόμενος τόσο στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, υπομέτρο 4.2. (δράσεις 4.2.1 & 4.2.2) του ΥΠΑΑΤ, όσο και στους 6 τομείς δράσης των Προγραμμάτων των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (καν. 1308/13), τα οποία χαρακτήρισε ως χρήσιμα εργαλεία τόσο για τις οργανώσεις παραγωγών και τις Ενώσεις τους, όσο και για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις

Στις «Προωθητικές ευκαιρίες και την εξωστρέφεια του τομέα ελαιολάδου» αναφέρθηκε ο κος Γιώργος Οικονόμου, Διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ, Ιδρυτικό Μέλος & Μέλος του ΔΣ της ΦΙΛΑΙΟΣ, παρουσιάζοντας παράλληλα τις μέχρι σήμερα δράσεις του Συνδέσμου, καθώς και τις αγορές – στόχους όπου υπάρχει δυνατότητα δυναμικής διείσδυσης του ελληνικού ελαιολάδου. Οι προωθητικές δράσεις, τόνισε ο κος Οικονόμου, μεταξύ των οποίων η συμμετοχή σε εκθέσεις, η προβολή των ευρωπαϊκών συστημάτων ποιότητας ΠΟΠ, ΠΓΕ και Βιολογικών και η προβολή των παραδοσιακών διατροφικών και πολιτιστικών στοιχείων, στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού ελαιολάδου, στην αύξηση του μεριδίου των ελληνικών επιχειρήσεων στη διεθνή αγορά, με έμφαση στις αγορές τρίτων χωρών.


Ο Διευθύνων  Σύμβουλος της εταιρίας Οργάνωσης εκθέσεων FORUM AE, Νίκος Χουδαλάκης, η οποία πραγματοποιεί επί σειρά ετών τις ιδιαίτερα επιτυχημένες εκθέσεις  HORECA, ARTOZA, XENIA & FOODEXPO, σε σύντομη παρέμβασή του τόνισε τη δυνατότητα αποτελεσματικής προβολής του ελαιολάδου στους αγοραστές του εξωτερικού, μέσω της συμμετοχής τους στην κορυφαία έκθεση τροφίμων και ποτών FOODEXPO. Ο κος Χουδαλάκης ανακοίνωσε ότι η FORUM ΑΕ προσφέρει μια δωρεάν συμμετοχή στον διαγωνισμό Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Παρθένων Ελαιολάδων «ΚΟΤΙΝΟΣ» σε κάθε εκθέτη της προσεχούς διοργάνωσης FOODEXPO 2018. Ο αντιπρόεδρος της FORUM AE Θανάσης Γιαλούρης στην εισήγησή του με θέμα «Οι εκθέσεις, εργαλείο στην προώθηση των ελαιοκομικών προϊόντων» παρουσίασε την εντυπωσιακή ανάπτυξη της FOODEXPO η οποία στα 4 χρόνια λειτουργίας της αύξησε κατά 400% τον αριθμό των εκθετών της και έχει πραγματοποιήσει 13.500 B2B συναντήσεις των εκθετών με hosted buyers.


Τις λεπτομέρειες και την υπεροχή του Διαγωνισμού Ποιότητας Ελαιολάδου «ΚΟΤΙΝΟΣ 2018» παρουσίασε στην εισήγησή της «ΚΟΤΙΝΟΣ: Κορυφαία ευκαιρία για διάκριση» η κα Έφη Χριστοπούλου, Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, επισημαίνοντας το γεγονός ότι ακολουθεί τους κανόνες του διεθνούς και πλέον έγκυρου διαγωνισμού «MARIO SOLINAS» που διοργανώνει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας COI/IOC με έδρα την Μαδρίτη. Οι τροποποιητικές επιχειρήσεις οι οποίες θα αποστείλουν τα δείγματά τους στον Διαγωνισμό «ΚΟΤΙΝΟΣ» (λήξη προθεσμίας υποβολής δειγμάτων η 15/2/2018) συμμετέχουν σε έναν άρτιο και αντικειμενικό διαγωνισμό, διεκδικούν ένα βραβείο κύρους και συμβάλουν στην ανάδειξη, προβολή και διάδοση της υψηλής ποιότητας των ελληνικών ελαιολάδων


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Λέσχη παρουσίασε
  • τον πρώτο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, αποκλειστικά για τον Ελαιοκομικό Τομέα, OLIVE CHALLENGE, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν φυσικά πρόσωπα, ομάδες ή νομικά πρόσωπα. Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης ιδεών ή προτάσεων είναι η 15η Φεβρουαρίου 2018 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς για τους όρους συμμετοχής στο www.olivechallenge.org.
  • τις δράσεις του θεσμού ΗΜΕΡΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ, οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εορτασμού OLIVE DAY του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας, την περίοδο 15-30 Νοεμβρίου 2017. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:
  • o διαγωνισμός έκθεσης ιδεών και ζωγραφικής για μαθητές των δημοτικών σχολείων όλης της χώρας σε συνεργασία με την Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος – ΔΟΕ.
  • η προβολή του ελαιολάδου, και χρήσιμων πληροφοριών για τη συμβολή του στην υγεία και τη χρήση του, σε συνεργασία με μεγάλη αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ.
  • η προβολή της χρήσης του τυποποιημένου εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σε μεγάλο αριθμό εστιατορίων.

Η εσπερίδα ολοκληρώθηκε με ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το τομέα και τις προοπτικές ανάπτυξής του

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία