Το ενδεχόµενο µιας καλύτερης τιµής για το καλαµπόκι από την επερχόµενη περίοδο, εντοπίζεται και στο γεγονός ότι παγκοσµίως οι εκτάσεις µειώνονται, µε τους παραγωγούς να εγκαταλείπουν την καλλιέργεια λόγω χαµηλού περιθωρίου κέρδους, όπως αυτό διαµορφώθηκε τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο το προϊόν έδειξε πως έχει γερή κράση τις εβδοµάδες του κορωνοϊού, σηµειώνοντας τις µικρότερες απώλειες συγκριτικά µε άλλα προϊόντα και ανακάµπτοντας ελαφρώς σε κάθε ευκαιρία.
Με τιµή στα 19 λεπτά το κιλό πωλείται το διάστηµα αυτό το καλαµπόκι σε περιοχές της Πελοποννήσου, στα 18 λεπτά στην Κεντρική Ελλάδα, φτάνοντας µέχρι τα 16 λεπτά στη Βόρεια Ελλάδα, σηµειώνοντας αύξηση όχι όµως αντίστοιχη των προσδοκιών, µε δεδοµένο τα περιορισµένα αποθέµατα τώρα.
Στη Στερεά Ελλάδα η τιµή επί αυτοκινήτου είναι στα 17 λεπτά για το σπυρί ενώ σακιασµένο το ενσίρωµα φτάνει τα 9 λεπτά. «Είναι πεσµένες σε σχέση µε πέρυσι κατά 15% οι τιµές» εξηγεί ο παραγωγός από τα Λιβάδια Βοιωτίας, Γιάννης Βάγγος, αποδίδοντας την υποχώρηση αυτή στο βαµβακόσπορο. «Φέτος το βαµβάκι ήταν αρκετό µε αποτέλεσµα να πέσει η τιµή για το βαµβακόσπορο που µε τη σειρά του τράβηξε κάτω το καλαµπόκι, αφού οι κτηνοτρόφοι ψάχνουν την πιο φθηνή λύση» εξηγεί ο ίδιος, εκτιµώντας πως η τάση στη Στερεά Ελλάδα για την επερχόµενη σπορά ευνοεί το βαµβάκι. Υπενθυµίζεται ότι στα αλώνια η βασική µάζα πληρώθηκε µε µια µέση τιµή γύρω από τα 16,5 µε 17 λεπτά το κιλό.
Στις ενδείξεις για ένα γύρισµα στις τιµές αλλά και στις κατά κανόνα σταθερές αποδόσεις που έχει το καλαµπόκι εστιάζουν ορισµένοι Έλληνες παραγωγοί που σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, τελευταία συζητούν το ενδεχόµενο να επιστρέψουν στην καλλιέργεια.
Επιπλέον η δυνατότητα αποθήκευσης του προϊόντος κάνει το καλαµπόκι ακόµα πιο ελκυστικό για ορισµένους. «Όσοι δεν µπόρεσαν να πετύχουν τις υψηλές αποδόσεις που απαιτούσε φέτος η αγορά βάµβακος, απογοητευµένοι και από τις τιµές στο προϊόν, ενδέχεται να δοκιµάσουν το καλαµπόκι, ωστόσο η διαφορά στα στρέµµατα δεν αναµένεται να είναι σηµαντική» εξηγεί ο Γιώργος Ζαννάκης διευθυντής Μάρκετινγκ της Pioneer.