BACK TO
TOP
Κηπευτικά

Χαίρονται τη χρονιά τους οι καλλιεργητές πατάτας

Την άνοιξη του 2013, όταν οι τιµές παραγωγού στην πατάτα δεν έπεφταν κάτω από τα 50 λεπτά το κιλό, θυµίζει σύµφωνα µε όσους ασχολούνται µε το προϊόν η φετινή χρονιά. Αν και την περίοδο αυτή οι ελληνικές πατάτες είναι ελάχιστες, η τιµή διατηρείται στα 65 λεπτά και οι έµποροι βρίσκονται εν αναµονή της ερχόµενης άνοιξης, οπότε και θα ξεκινήσει η συγκοµιδή στη Μεσσηνία.

3-Patata

Χρήστος Διαμαντόπουλος

19
0

Ωστόσο, η έλλειψη αναµένεται να διατηρηθεί µέχρι και τις 20 περίπου Απριλίου, αφού η καλλιέργεια στη Μεσσήνη φαίνεται να έχει οψιµήσει, λόγω των καιρικών συνθηκών. Η προοπτική αυτή αναµένεται να αυξήσει περαιτέρω τη ζήτηση αφού και στην υπόλοιπη  Ευρώπη η παραγωγή είναι µειωµένη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγµα της Ολλανδίας, χώρα η οποία αυτό το διάστηµα αντί να εξάγει, όπως συνηθίζει, κρατάει το προϊόν της για πατατόσπορο.

Για την ιδιαίτερη φετινή χρονιά µίλησε στην Agrenda ο Γιώργος Γκούµας, ιδιοκτήτης της εταιρείας Agrexpo ΑΕ στην Καλαµάτα που ασχολείται χρόνια µε το προϊόν και µάλιστα η εταιρεία του ίδρυσε το 2004 την πρώτη Οµάδα Παραγωγών στην περιοχή. 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία