Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Μοντέρνες Καλλιέργειες

Ενδιαφέρον βλέπει το Οικονομίας στις επενδύσεις φαρμακευτικής κάνναβης

Επενδύσεις πάνω από 185 εκατ. ευρώ έχουν γίνει έως σήμερα στην Ελλάδα στον κλάδο της φαρμακευτικής κάνναβης με τις θέσεις εργασίας να υπερβαίνουν τις 770, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας που δημοσιεύονται στο δελτίο οικονομικών εξελίξεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

kannavi_2

101
2

Όπως σημειώνει το δελτίο, «με το νόμο 4523/06-03-2018 (ΦΕΚ Α 41), εγκρίθηκε η καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης καθώς και η εγκατάσταση και λειτουργία μεταποιητικών μονάδων επεξεργασίας και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης».

Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες υπολογίζεται ότι η παγκόσμια αγορά φαρμακευτικής κάνναβης ανήλθε στα 11,4 δισ. δολάρια το 2015, ενώ ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για την περίοδο έως το 2025 προβλέπεται στο 17,1% με την παγκόσμια αγορά να φθάνει τα 55,8 δισ. δολάρια.

Το υπουργείο αναφέρει ότι η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό επενδυτικό στόχο για τις ξένες εταιρείες παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς «έχει εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, όχι υψηλό ενεργειακό κόστος και η αγορά γης είναι σχετικά προσιτή. Αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά συνέπεια μπορεί να αποτελέσει για τους ξένους επενδυτές πύλη εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά».

Πηγή: enikonomia.gr

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

19-11-2019 16:24ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΆΝΝΟΥ

ΕΊΜΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ Κ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΦΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΊΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΗΝΘΩ

Απάντηση

04-11-2019 14:14Διαβάτης Αντώνιος Αλέξανδρος

Καλησπέρα σας . Είμαι νέος αγρότης και θα με ενδιέφερε η καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης. Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες για το πού μπορώ να απευθυνθώ και για το νομοθετικό πλαίσιο και τις προϋποθέσεις ; Σας ευχαριστώ .

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία