BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Κέρδισε 10 ευρώ ανά τόνο σε 10 ημέρες το σκληρό σε όλους τους ευρωπαϊκούς δείκτες

Στην ελληνική αγορά η διαρκής άνοδος των τιμών στην παγκόσμια αγορά έχει περιορίσει σημαντικά τις προσφορές, καθώς οι πωλητές θέλουν να δουν πρώτα που θα ισορροπήσει η αγορά και μετά να προβούν σε νέες κινήσεις. Αναφορικά με εξαγωγές για την ώρα φορτώνονται παλιότερα συμβόλαια σε χαμηλότερες τιμές. Στην τοπική αγορά οι τιμές για τις καλές ποιότητες κυμαίνονται στα 22 λεπτά το κιλό στον παραγωγό.

silo_7

Γιάννης Παπαδογιάννης

20
0

Στα σκληρά σιτάρια, είχαμε για άλλη μια εβδομάδα αύξηση της τάξης των 5 ευρώ για τις τιμές στη λίστα της Φότζια. Συγκεκριμένα για τα ποιοτικά σιτάρια με ειδικό βάρος 80 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιμή αποθήκης παραγωγού διαπραγματεύεται στα 267-272 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα με ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 11,5% η τιμή αποθήκης παραγωγού είναι στα 262-267 ευρώ ο τόνος. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες κατά τη συγκομιδή του Καναδά επιμένουν προκαλώντας ανησυχία όσον αφορά τη διαθεσιμότητα σίτου τους επόμενους μήνες, ιδιαίτερα για τις καλές ποιότητες. Στην δε Βόρεια Αμερική εκτιμάται πως σημαντικές ποσότητες σίτου είναι ζωοτροφικά. Παράλληλα οι Ιταλοί αυξάνουν τις αγορές τους από την Γαλλία με αποτέλεσμα οι τιμές γαλλικής σοδειάς να εκτοξεύονται προς τα 260 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιμάνι.
Δ

Στο χρηματιστήριο του Σικάγο, οι συνεδριάσεις ήταν υποτονικές και θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως η αγορά αναμένει τη νέα έκθεση του αμερικανικού υπουργείου όσον αφορά τις παραγωγές δημητριακών παγκοσμίως. Η ελαφρά διόρθωση του δολαρίου έδωσε μια μικρή δυναμική στις χρηματιστηριακές τιμές, εντούτοις αλλαγές αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα. Η αύξηση της εξαγωγών γαλλικής σοδειάς κατά 700.000 τόνους, σε συνδυασμό με τη μείωση των τελικών αποθεμάτων έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στις τιμές. Τα συμβόλαια Δεκεμβρίου ‘19 πλησίασαν τα 179 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιμάνι. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία