Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Αίτημα για δασμούς σε εισαγωγές Japonica, κατηγοριοποίηση σε ρύζι

Την αναγκαιότητα της κατηγοριοποίησης των ποικιλιών ρυζιού με τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων μιμητισμού στο ρύζι καθώς την επιβολή δασμών στα εισαγόμενα ρύζια τύπου Japonica, αιτήθηκαν κατά την συνάντηση τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Ορυζόμυλων Ελλάδος.

SOE

389
0

Η συνάντηση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, διεξήχθη σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα, με τον υπουργό να δείχνει διατεθειμένος για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον τομέα του ρυζιού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο «η στοχευμένη καλλιέργεια ρυζιού υψηλής ποιότητας για την κάλυψη των αναγκών της Ελληνικής αγοράς αλλά και των εξαγωγών καθώς και η υπογραφή της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελληνικού Ρυζιού, ο φάκελος της οποίας κατατέθηκε προ ολίγων ημερών, είναι ο  πυλώνας σύνδεσης μεταξύ πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης».

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ορυζόμυλων Ελλάδος

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βορίδη Μάκη είχαν  τα μέλη του  ΔΣ του Συνδέσμου Ορυζόμυλων Ελλάδος την Δευτέρα 10/2/2020.

Τον Σύνδεσμο Ορυζόμυλων Ελλάδος εκπροσώπησαν η πρόεδρος του ΔΣ κ. Κωστηνάκη Γεωργία, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Πιστιόλας Αναστάσιος και η Γενική Γραμματέας του ΔΣ του Συνδέσμου κ. Κουρέα Όλγα.

Η συνάντηση  έγινε σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα με θέματα εφ΄όλης της ύλης στον τομέα του ρυζιού.

Τα μέλη του  ΔΣ  του ΣΟΕ  τόνισαν την αναγκαιότητα της κατηγοριοποίησης των ποικιλιών ρυζιού και αιτήθηκαν την τροποποίηση της  ισχύουσας νομοθεσίας με τον υπουργό να είναι πολύ θετικός σε αυτές τις αλλαγές. 

Η αντιμετώπιση των Ελληνοποιήσεων (μιμητισμού) στο ρύζι, αλλά και η επιβολή δασμών στα εισαγόμενα ρύζια  τύπου JAPONICA ήταν επίσης θέματα που απασχόλησαν  και τις δυο πλευρές.

Η στοχευμένη καλλιέργεια ρυζιού υψηλής ποιότητας για την κάλυψη των αναγκών της Ελληνικής αγοράς αλλά και των εξαγωγών καθώς και η υπογραφή της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελληνικού Ρυζιού, ο φάκελος της οποίας κατατέθηκε προ ολίγων ημερών, είναι ο  πυλώνας σύνδεσης μεταξύ πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης .

Ο υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις των μελών του ΣΟΕ για την επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο της μεταποίησης ρυζιού τα τελευταία χρόνια και την προώθηση του ελληνικού ρυζιού  στο εξωτερικό, ενώ τα μέλη του Συνδέσμου Ορυζόμυλων Ελλάδος εξέφρασαν από την πλευρά τους την απόλυτη  ικανοποίησή τους για την  πολύ θετική ανταπόκριση του υπουργού κ. Βορίδη Μάκη. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία να υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ τους για θέματα που απασχολούν τον τομέα του ρυζιού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κουρέα Όλγα Γενική Γραμματέας ΔΣ ΣΟΕ, Κωστηνάκη Γεωργία Πρόεδρος ΔΣ ΣΟΕ, Βορίδης Μάκης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Πιστιόλας Αναστάσιος Α’ Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΟΕ.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία