
Δεν ξέρουμε αν θα καλυφθεί για μια μικρή ποσότητα με σιτάρια ελληνικά, εντούτοις η τιμή δημιουργεί ένα ευνοϊκό κλίμα. Υπόψιν βέβαια πως οι ναύλοι από την εποχή του κορωνοϊού έχουν εκτοξευθεί. Στην εσωτερική αγορά τα αποθέματα φυσικά λιγοστεύουν, καθώς οι τοπικοί μύλοι καλύπτουν όποτε τους δίνεται η δυνατότητα τις μελλοντικές τους ανάγκες. Παράλληλα η προσφορά είναι αισθητά μειωμένη.
Στα σκληρά σιτάρια, οι τιμές στη Φότζια ενισχύθηκαν για άλλα 20 ευρώ ο τόνος για κάθε ποιότητα. Συγκεκριμένα για τα ποιοτικά σιτάρια με ειδικό βάρος 79 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιμή αποθήκης εμπόρου διαπραγματεύεται στα 535-540 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα με ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11,5% η τιμή αποθήκης εμπόρου κυμαίνεται στα 525-530 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία οι τιμές επίσης ενισχύθηκαν κατά 30 ευρώ σε μια εβδομάδα πιάνοντας τα 460 ευρώ ο τόνος. Η προσφορά εξακολουθεί να είναι μειωμένη, λόγω της χαμηλής παραγωγής στον Καναδά και των χαμηλών αποθεμάτων στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα η ζήτηση από την Ιταλία παραμένει δυνατή.
Στο χρηματιστήριο του Σικάγο, είχαμε πτώση στα μαλακά σιτάρια, κατόπιν της ανακοίνωσης της έκθεσης παγκόσμιας προσφοράς και ζήτησης δημητριακών. Τα αποθέματα καλαμποκιού και σόγιας ήταν περισσότερα των εκτιμήσεων, ενώ στα μαλακά σιτάρια ήταν θετικότερες οι ειδήσεις, αλλά πιέστηκαν λόγω των γενικευμένων ρευστοποιήσεων. Στη Γαλλία οι τιμές επίσης ακολούθησαν την πτώση του Σικάγο φτάνοντας τα 265 ευρώ ο τόνος, δηλαδή 3 ευρώ χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.