BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Υποτονική η αγορά, σταθερές για την ώρα οι τιμές

Στην αγορά μας επιβεβαιώνεται για δεύτερη εβδομάδα η υποτονικότητα στο σκληρό σιτάρι.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

168
0

Η εξαγωγή δεν προχωράει στα προσφερόμενα επίπεδα των 520 ευρώ ο τόνος FOB, αλλά και οι έμποροι εξαγωγείς δεν επιθυμούν για την ώρα να χαμηλώσουν τις τιμές τους. Τα στοκ είναι λιγοστά δεδομένου πως έχουν σημειωθεί περίπου 250.000 τόνοι εξαγωγές φέτος. Λογικά θα προχωρήσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα σπορά ή ακόμα μέχρι το τέλος του έτους με αυτό το μοτίβο.

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιμές στη Φότζια μειώθηκαν για πρώτη φορά μετά από αρκετές εβδομάδες κατά 5 ευρώ ο τόνος. Συγκεκριμένα για τα ποιοτικά σιτάρια με ειδικό βάρος 79 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιμή αποθήκης εμπόρου διαπραγματεύεται στα 545-550 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα με ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11,5% η τιμή αποθήκης εμπόρου κυμαίνεται στα 535-540 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία όπου οι τιμές είχαν μείνει πίσω σε σχέση με τους δείκτες στην Ιταλία, είχαμε αύξηση κατά 10 ευρώ ο τόνος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον οι τιμές έπιασαν τα 450 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιμάνι. Τέλος από την πλευρά του Καναδά για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα τα επίπεδα τιμών έμειναν σταθερά χωρίς σημαντικές μεταβολές.

Στο χρηματιστήριο του Σικάγο, τα μαλακά σιτάρια ενισχύθηκαν σημαντικά με όχημα τις καλές εξαγωγές σε συνδυασμό με τις τοποθετήσεις ανόδου κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Βέβαια να σημειωθεί πως στα μέσα της εβδομάδας είχαν καταγράψει μια απότομη διόρθωση. Στη Γαλλία ανάκαμψη και επιστροφή ξανά στα πρόσφατα υψηλά των 295 ευρώ ο τόνος για τα συμβόλαια Δεκεμβρίου ‘21. Βασικός λόγος είναι η έντονη δραστηριότητα στην φυσική αγορά σε συνδυασμό με την πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία