Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Στα υψηλά το εγχώριο σκληρό παρά τη διόρθωση στη Φότζια

Αρχή εβδομάδας με ιστορικά υψηλά και στη συνέχεια διόρθωση λόγω κατοχύρωσης κερδών ενόψει εορταστικής περιόδου δίνουν τον τόνο στη διεθνή αγορά σιτηρών, όσο στην εγχώρια επιβεβαιώνεται για τρίτη εβδοµάδα η υποτονικότητα στο σκληρό.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

577
0

 Η εξαγωγή δεν προχωράει στα προσφερόµενα επίπεδα των 520 ευρώ ο τόνος FOB, αλλά και οι έµποροι εξαγωγείς δεν επιθυµούν για την ώρα να χαµηλώσουν τις τιµές τους. Τα στοκ είναι λιγοστά δεδοµένου πως έχουν σηµειωθεί περίπου 250.000 τόνοι εξαγωγές φέτος. Λογικά µε αυτό το µοτίβο θα προχωρήσουµε µέχρι να ολοκληρωθεί η νέα σπορά ή ακόµα µέχρι και το τέλος του έτους.

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιµές στη Φότζια µειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κατά 5 ευρώ ο τόνος. Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 79 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 540-545 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 530-535 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία όπου οι τιµές παραμένουν πίσω σε σχέση µε τους δείκτες στην Ιταλία, η τιμή βρίσκεται στα 455 ευρώ παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι, καταγράφεται δηλαδή μία αύξηση της τάξης των 5 ευρώ σε σχέση µε την προηγούµενη εβδοµάδα.

Στο χρηματιστήριο του Σικάγο, τα μαλακά σιτάρια ενισχύθηκαν, ξεπερνώντας το ιστορικό υψηλό του 2012, στα 856 σεντς ανά μπούσελ, με την αγορά να διορθώνει στη συνέχεια αφού τα funds επέλεξαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους, όπως παραδοσιακά γίνεται ενόψει της γιορτής των Ευχαριστιών. Οι κερδοσκοπικές τοποθετήσεις ανόδου επιμένουν όσο τα θεμελιώδη παρουσιάζονται ελκυστικά. Στη Γαλλία, τέλος, τα μαλακά σιτάρια βρέθηκαν ακόμα και στα υψηλά των 310 ευρώ ο τόνος για τα συμβόλαια Δεκεμβρίου, με την αγορά να διατηρείται πάνω από τα 300 ευρώ έπειτα από τη διόρθωση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία