Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Η Όμικρον φέρνει νευρικότητα στα χρηματιστήρια

Οι τιµές εξαγωγής για το σκληρό σιτάρι στην εγχώρια αγορά κυµαίνονται στα 500 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας για τα µέτρια σιτάρια µε τη διαθεσιµότητα να είναι περιορισµένη.

papadogianis_M_3_5__6__2

Γιάννης Παπαδογιάννης

484
0

Έχουν πουληθεί πάρα πολλά για εξαγωγή, αλλά και για την τοπική αγορά, εποµένως είναι λογικό η προσφορά να µειώνεται. Σχετικά µε τις σπορές φαίνεται οι εκτάσεις να είναι αυξηµένες κατά 5-10% σε σχέση µε πέρυσι. Εποµένως λογικά τα σιτάρια θα είναι περισσότερα στη νέα σεζόν, αλλά η διαθεσιµότητα µέχρι τότε µετρηµένη.

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιµές στη Φότζια παρέµειναν σταθερές για άλλη µια εβδοµάδα. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 79 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 535-540 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 525-530 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία κατόπιν της πρόσφατης ανόδου, οι τιµές έµειναν σταθερές στα 460 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Σε αυτό βοήθησε η πρόσφατη µεγάλη αγορά της Τυνησίας, αλλά και το γεγονός πως η στατιστική υπηρεσία του Καναδά µείωσε για άλλη µια φορά την εκτίµηση φετινής παραγωγής κατά 900.000 τόνους φτάνοντας στο αρνητικό ρεκόρ των 2,7 εκατ. τόνων.

Ο Καναδάς είναι σχεδόν εκτός αγοράς, λόγω των φετινών µεγάλων προβληµάτων παραγωγής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία