Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Επιφυλακτικοί οι αγοραστές όσο και οι πωλητές

Στην αγορά µας οι τιµές εξαγωγής για το σκληρό σιτάρι είναι θεωρητικά πάνω από τα 500 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας για τις µέτριες ποιότητες.

papadogianis_M_3_5__6__2_2

Γιάννης Παπαδογιάννης

496
0

Εντούτοις οι αγοραστές διστάζουν  να τα πληρώσουν, αλλά και οι πωλητές προσφέρουν µε πολύ δυσκολία, δεδοµένου ότι τα αποθέµατα είναι ήδη λίγα και υπό την ανοδική πορεία των εµπορευµάτων προτιµούν να αναβάλουν τις νέες πωλήσεις. Αυτή η διστακτικότητα των πωλητών / εµπόρων θεωρείται πως προκαλεί µια στρεβλή εικόνα έλλειψης ποσοτήτων στην αγορά, η οποία και αυτοτροφοδοτεί την άνοδο.

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιµές στην τελευταία λίστα της Φότζια ενισχύθηκαν κατά 3 ευρώ ο τόνος ανά κατηγορία. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 79 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 538-543 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 528-533 ευρώ ο τόνος. Την ίδια ώρα στη Γαλλία σηµειώθηκε διόρθωση από τα πρόσφατα υψηλά των 470 ευρώ ο τόνος, κυρίως λόγω της έλλειψης νέων πωλήσεων κατά τη διάρκεια των εορτών. Οι τιµές πλέον βρίσκονται στα 455 ευρώ ο τόνος και η αγορά αναµένει τον νέο διαγωνισµό από την Τυνησία για αγορά 75.000 τόνων σκληρού σίτου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία