Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Αυξηµένη ζήτηση για καλές ποιότητες προς εξαγωγή σκληρού

Στην αγορά µας τα µέτρια σιτάρια κατάφεραν να πιάσουν στην εξαγωγή κάτι καλύτερο από τα 500 ευρώ ο τόνος FOB.

papadogianis_M_3_5__6__2_2__1___1_

Γιάννης Παπαδογιάννης

424
0

Παράλληλα έχει αρχίσει να αυξάνει η ζήτηση για τις καλές ποιότητες, οι οποίες ενδεχοµένως να καλύψουν πρόσφατες αγορές της Τυνησίας. Οι τιµές που διαπραγµατεύονται για τα ποιοτικά σκληρά σιτάρια κυµαίνονται γύρω από τα επίπεδα των 525 ευρώ ο τόνος FOB. Αναφορικά µε την πορεία της καλλιέργειας για την ώρα όλα δείχνουν καλά, µε τις εκτάσεις να εκτιµώνται αυξηµένες ανάλογα περιοχής µεταξύ 5-10%.

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιµές της Φότζια αυξήθηκαν για δεύτερη εβδοµάδα κατά 7 ευρώ ο τόνος ανά κατηγορία. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 79 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 555-560 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 545-550 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία επίσης βλέπουµε άνοδο τιµών κατά 10 ευρώ ο τόνος, πιάνοντας ξανά τα 460 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Από τη µια µεριά έχουµε αύξηση της ζήτησης από τους Ιταλούς αγοραστές και από την άλλη αδυναµία των Καναδών (λόγω των γνωστών ποσοτικών προβληµάτων) να καλύψουν αυτές τις ζητήσεις.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, η πρόσφατη πτώση τιµών ενεργοποίησε τη φυσική αγορά µε αποτέλεσµα να σηµειωθούν νέες δουλειές στο µαλακό σιτάρι, µε αγοραστές την Τουρκία και την Αλγερία και να ανακάµψει το χρηµατιστήριο. Παράλληλα οι αναλυτές φοβούνται την ένταση µεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, θεωρώντας πως αν σηµειωθεί κάποιο επεισόδιο είναι πιθανό η ροή του εµπορίου να διακοπεί και από τις δύο χώρες. Για τους ίδιους λόγους σηµειώθηκε και άνοδος και στη Γαλλία, µε τις τιµές Μαρτίου να ξαναπιάνουν τα 270 ευρώ ο τόνος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία