BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Επιμένουν στα υψηλά τα σκληρά σιτάρια

Οι τιµές εξαγωγής σκληρού σίτου στην εγχώρια αγορά παραµένουν λίγο πάνω από τα 500 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας, ενώ παράλληλα έχουν αρχίσει οι κουβέντες για προπωλήσεις νέας σοδειάς.

pιφ87θφ__1__2

Γιάννης Παπαδογιάννης

3002
0

Είναι βέβαια δύσκολο για τους εµπόρους / εξαγωγείς να προσφέρουν σήµερα µε αργότερες φορτώσεις, καθώς η αγορά είναι ευµετάβλητη και κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί µέχρι τον αλωνισµό.

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιµές της Φότζια δεν µεταβλήθηκαν για άλλη µια εβδοµάδα και η διαθεσιµότητα σκληρού εξακολουθεί να είναι περιορισµένη. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 79 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 542-547 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 532-537 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία οι τιµές ανέκαµψαν από το πρόσφατο γύρισµα, πιάνοντας τα 460 ευρώ ο τόνος. Σηµειωτέον, οι καιρικές συνθήκες ξηρασίας και χαµηλών θερµοκρασιών στηρίζουν τις τιµές στην Ευρώπη.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, τα µαλακά σιτάρια µετά από ένα µικρό χρονικά γύρισµα ανακάµπτουν υπό τη γενικότερη άνοδο των εµπορευµάτων, αλλά και των ειδήσεων πως η παραγωγή στην Ινδία είναι προβληµατική λόγω ζέστης. Μάλιστα για µερικές ώρες κυκλοφορούσε πως µάλλον η Ινδία θα θέσει δασµούς εξαγωγής, κάτι το οποίο σύντοµα διαψεύστηκε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία