Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

∆υναμικές και οι τιμές της νέας σοδειάς σκληρού

Η αγορά κρατάει καλά τα υψηλά της επίπεδα στην εξαγωγή για τη φετινή σοδειά σκληρού σίτου και δείχνει υποσχόµενη για τη νέα. Οι Ιταλοί προσπαθούν να αγοράσουν σε τιµές λίγο πάνω από 500 ευρώ ο τόνος fob, εντούτοις δουλειές δεν ακούγονται καθώς τα αποθέµατα είναι χαµηλά και δεν υπάρχει διάθεση προσφοράς από τους εξαγωγείς.

pιφ87θφ__1__2_2_2

Γιάννης Παπαδογιάννης

3408
0

Αναφορικά µε τη νέα σοδειά, φαίνεται για την ώρα να συντηρείται η δυναµική των υψηλών τιµών ειδικά όταν πρόκειται για γρήγορες φορτώσεις κοντά στα αλώνια. Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν από τη σοδειά του Καναδά, της οποίας το µέγεθος σίγουρα θα ανακάµψει από τα φετινά απογοητευτικά επίπεδα.

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιµές της Φότζια δεν µεταβλήθηκαν για άλλη µια εβδοµάδα και η διαθεσιµότητα σκληρού εξακολουθεί να είναι περιορισµένη. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά στάρια µε ειδικό βάρος 79 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 542-547 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 532-537 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία οι τιµές ενισχύθηκαν κατά 5 ευρώ φτάνοντας τα 460 ευρώ ο τόνος. Γενικότερα, ο Καναδάς φαίνεται να αντιµετωπίζει δυσκολίες στη σπορά, λόγω του παγετού και µάλλον η σοδειά θα είναι όψιµη. Στη Γαλλία η σοδειά εξελίσσεται ικανοποιητικά και όσον αφορά τις τιµές της νέας σοδειάς οι µέχρι τώρα ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές, επιµένουν τα υψηλά επίπεδα τουλάχιστον για τις κοντινές φορτώσεις.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, τα µαλακά σιτάρια διατηρούν τις υψηλές τιµές, παρά την πτώση στα περισσότερα χρηµατιστήρια, µε καταλύτη τις καιρικές ανησυχίες σε περιοχές του Καναδά και των ΗΠΑ. Έχουµε καθυστερήσεις στις σπορές για κάποιες ποικιλίες, ενώ παράλληλα η πρόοδος της παραγωγής για άλλες ποικιλίες δεν είναι ικανοποιητική. Στη Γαλλία για τους ίδιους λόγους οι τιµές συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, πλησιάζοντας τα 405 ευρώ ο τόνο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία