BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Oι βροχοπτώσεις επηρέασαν τις αποδόσεις στο σκληρό

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ηµερών στη χώρα µας έχουν υποβαθµίσει σηµαντικά τις ποιότητες σκληρού σίτου, µε τα ειδικά βάρη και τα υαλώδη να είναι σε αρκετές περιπτώσεις απογοητευτικά.

pιφ87θφ__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_3_2_2

598
0

Αναµένουµε φυσικά να προχωρήσει ο αλωνισµός για να βγουν ασφαλή συµπεράσµατα αναφορικά µε τις ποσότητες και ποιότητες. Στο εµπορικό κοµµάτι φυσικά και επικρατεί ησυχία, δεδοµένου ότι οι εξαγωγείς φοβούνται να δεσµευτούν παρόλο που οι τιµές των 525 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας είναι υποσχόµενες.

Στα σκληρά σιτάρια, στη Φότζια δεν έχει ακόµα ανακοινωθεί λίστα τιµών για τη νέα σοδειά, οπότε παραµένουµε στην τελευταία λίστα της παλιάς σοδειάς. Συγκεκριµένα, τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 79 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 565-570 ευρώ ο τόνος.

Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 555-560 ευρώ ο τόνος. Το ρίσκο παραγωγής στην Ιταλία έχει διατηρήσει τις τιµές της Γαλλίας στα υψηλά των 500 ευρώ ο τόνος. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία