Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Στα 53 λεπτά με ΦΠΑ στο Διδυμότειχο και 41 στην Ορεστιάδα για το σκληρό

Τα 531,1 ευρώ ο τόνος ανακοίνωσε η ΕΑΣ Διδυμότειχου – Έβρου για το σκληρό σιτάρι παραγωγών που τηρούν βιβλία (περιλαμβάνει και τον ΦΠΑ), ενώ για εκείνους που δεν τηρούν, η τιμή διαμορφώνεται στα 470 ευρώ ο τόνος. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, η τιμή των 470 ευρώ ανά τόνο επιτεύχθηκε ως μέσος όρος από την αρχή της περιόδου συγκομιδής μέχρι το κλείσιμο των τιμών στις 9 Αυγούστου. Την ίδια στιγμή, η Ένωση Ορεστιάδας ανακοίνωσε τιμή φιξαρίσματος για την τρέχουσα εβδομάδα (μέχρι 12 Αυγούστου) στα 41 λεπτά το κιλό.

22_33_2

9838
5

Οι τιμές αυτές αφορούν σε σκληρό σιτάρι εσοδείας 2022 που καλλιεργήθηκε στην περιοχή, σε μια ποσότητα περίπου 3.000 τόνων, με την ανακοίνωση της ΕΑΣ να κάνει λόγο για μια ευμετάβλητη αγορά σε πτωτική τάση. Η τιμή των 53,1 ευρώ ο τόνος περιλαμβάνει και τον ΦΠΑ που αποδίδουν οι παραγωγοί με βιβλία, ενώ οι πληροφορίες θέλουν την επιχείρηση Μάρκου να παραλαμβάνει το σκληρό σιτάρι. 

Η ανακοίνωση των τιμών έρχεται μια εβδομάδα μετά από την ανάκαμψη της τιμής στη Φότζια, όπου η πρώτη ποιότητα σκληρού σίτου ενισχύθηκε με 15 ευρώ ο τόνος στα 530 ευρώ.

Σε γενικές γραμμές, η εγχώρια αγορά για το σκληρό σιτάρι δείχνει μια βελτιωμένη εικόνα, με την τιµή παραγωγού να µην απέχει πολύ από τις κορυφές του Ιουνίου, όταν γίνονταν πράξεις ακόµα και µε 52 λεπτά (µαζί µε τα πριµ ποιότητας). Τον τόνο πάντως αυτές τις µέρες συνεχίζουν να δίνουν οι µύλοι, µε καταγεγραµµένες τιµές µέχρι και 48 λεπτά από την αποθήκη του παραγωγού. Μέσα στον Αύγουστο δεν προβλέπονται σοβαρές ανακατατάξεις στις  τιµές του σκληρού, ενώ αρχές Σεπτεµβρίου, όταν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για την παραγωγή στον Καναδά, θα µπορεί να εκτιµηθεί, αν ο χειµώνας έχει κι άλλο δρόµο για το σκληρό, πράγµα πολύ πιθανό, η αν η αγορά δύσκολα θα ξαναδεί τα ψηλά των αρχών του καλοκαιριού.   

Η ανακοίνωση της ΕΑΣ Διδιμότειχου 

Η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝ/ΝΩΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ -ΕΒΡΟΥ ανακοινώνει 

ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες και εξελίξεις των σιτηρών  και  με την  συνεχή πτωτική τάση της τιμής, καταφέραμε να πετύχουμε την μεγαλύτερη τιμή  για τον σκληρό σίτο εσοδείας 2022 για την περιοχή μας

  • Σίτος Σκληρός 531,1€/τόνο

για τους παραγωγούς που τηρούν βιβλία  

  • Σίτος Σκληρός 470€/τόνο

για τους παραγωγούς που δεν τηρούν βιβλία 

Κάθε χρόνο πετυχαίνουμε την μεγαλύτερη τιμή για τον παραγωγό  της περιοχής μας. Έτσι και φέτος πετύχαμε την υψηλότερη τιμή. 

Η Ε.Α.Σ. Διδυμοτείχου - Έβρου βρίσκεται  πάντα κοντά στον Αγρότη. 

Για την ΕΑΣ Διδυμοτείχου – Έβρου

Ο Πρόεδρος

Καμπρούδης Αξιώτης

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

09-08-2022 15:06teo

μπορεις να τα κρατησεις φιλε να οικονομησεις,δεν νομιζω να σου το απαγορευει κανενας...ολο με τους αλλους τα εχεις και απο προηγουμενα σχολια σου σε αλλα αρθρα...εισαι ο κλασικος ελληναρας που για ολα φταινε οι αλλοι

Απάντηση

09-08-2022 11:20ather

ΕΝΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΤΑ ΣΤΑΡΙΑ ΘΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Απάντηση

09-08-2022 11:20ather

ΕΝΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΤΑ ΣΤΑΡΙΑ ΘΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Απάντηση

08-08-2022 21:34ather

στον καναδα ειναι καταστροφικη η χρονια του σκληρου θα το δουμε το σεπτεμβριο και μετα

Απάντηση

08-08-2022 20:04THEODOR

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΗΘΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΓΟΣΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΣΙΤΑΡΙΟΥ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΘΑ ΑΛΑΞΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ.ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΕ ΞΕΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΙ ΛΙΒΑΝΕΖΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΣΙΝΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ....ΚΟΠΡΙΑ!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία