Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Σταθερά στα 450 ευρώ αν και χωρίς πράξεις, εξαγωγή σίτου

Χωρίς ιδιαίτερες εξελίξεις αυτή την εβδοµάδα για το σκληρό σιτάρι, µε δεδοµένο ότι η αγορά έχει µπει σε «φάση διακοπών».

παπαδογιαννης22

Γιάννης Παπαδογιάννης

2442
4

Οι Ιταλοί κρατούν ακόµα µία εβδοµάδα την εξαγωγή για τα χαµηλής ποιότητας σιτάρια στα 450 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας, επίπεδα στα οποία έγιναν πωλήσεις και πραγµατοποιήθηκαν φορτώσεις, χωρίς ωστόσο να ακούγονται νέες πράξεις. Μπήκαµε πια στην παραδοσιακή καλοκαιρινή διακοπή, κατά την οποία οι Ιταλοί αγοραστές συνήθως απέχουν, ενώ οι τοπικοί µύλοι υπολειτουργούν. Νεότερα αναµένονται προς τα τέλη Αυγούστου, οπότε και θα πλησιάζουµε πιο κοντά στον αλωνισµό της σοδειάς του Καναδά, η οποία προς ώρας εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά.

Στα σκληρά σιτάρια, στη νέα λίστα τιµών της Φότζια σηµειώθηκε νέα αύξηση αυτή την εβδοµάδα της τάξης των 15 ευρώ ο τόνος. Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 525-530 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 60% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 515-518 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία κρατήθηκε η άνοδος της τάξης των 5 ευρώ ο τόνος, της περασµένης εβδοµάδας, µε τις τιµές να διατηρούνται στα 445 ευρώ ο τόνος. Γεγονός ενδεικτικό της «ησυχίας» που επικρατεί αυτό το διάστηµα στην αγορά.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αντίθετα, στον Καναδά οι νέες τιµές ήταν χαµηλότερες κατά 23 δολάρια από την περασµένη εβδοµάδα. Υπενθυµίζεται ότι τόσο σε Καναδά όσο και στις ΗΠΑ φαίνεται πως οδεύουµε σε µια καλή  παραγωγικά χρόνια µετά το περσινό χαµηλό παραγωγής, κάτι βέβαια που µένει να επιβεβαιωθεί προς τον Σεπτέµβριο. Για τις ΗΠΑ οι εκτιµήσεις κάνουν λόγο για 2,1 εκατ. τόνους, ενώ για τον Καναδά για ποσότητες της τάξης των 5,5 εκατ. τόνων.

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

16-08-2022 00:54Δημος

Πριν 10 μέρες διάβαζα ότι τα σιταρια του Καναδά δεν είναι τόσα καλά τώρα διαβάζω το αντίθετο νταξει πολύ δούλεμα πέφτει μόνο κ μόνο από τις ξηρασίες που υπάρχουν στην Ευρώπη έπρεπε να είναι στη τσέπη του παραγωγού τα50 λεπτά απλά τώρα περιμένουμε τα μαγειρέματα που θα κάνουν, πρέπει να υπάρχει κατώτερη εγγυημένη τιμή βαση κοστολογίου και αν αναιβενει χρηματιστήρια κα να πάρει τα επιπλέον συμπληρωματικά λεπτά ο παραγωγός κ αυτά που γίνονται τώρα αφύσικα γιατί είσαι παραγωγος όχι χρηματιστής..

Απάντηση

11-08-2022 12:41THEODOR

ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΦΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟΥ ΜΑΛΑΚΟΥ ΣΙΤΑΡΙΟΥ (ΚΟΠΡΙΑ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ......ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ....

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία