Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Σταθεροποιούνται οι τιµές στα σκληρά σιτάρια

Στην αγορά µας δεν έχουµε ακόµα νεότερα από το κοµµάτι της εξαγωγής σκληρού σίτου καθώς οι Ιταλοί αγοραστές είναι περισσότερο προσηλωµένοι στις ολοένα φτηνότερες προσφορές από Καναδά.

παπαδοιφ_2_2_2_2_2__1__2_2_2_2_2

Γιάννης Παπαδογιάννης

3669
1

Παράλληλα, στο εσωτερικό οι µεγάλοι τοπικοί µύλοι αγοράζουν χωρίς όµως να κυνηγούν τα σιτάρια. Οι τιµές παραγωγού στη Θεσσαλία κυµαίνονται στα 38 λεπτά το κιλό, επίπεδα που αντιµετωπίζονται διστακτικά από τους αγρότες.

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιµές στη νέα λίστα της Φότζια µειώθηκαν λίγο ακόµα, κατά 2,5 ευρώ ο τόνος. Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 477,5-482,5 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 60% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 467,5-470,5 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία έχουν σταθεροποιηθεί οι τιµές στα επίπεδα των 430 ευρώ ο τόνος και δεδοµένης της επιθετικής πολιτικής πωλήσεων από τους Καναδούς θα είναι δύσκολο µεσοπρόθεσµα να σηµειωθεί κάποια ανάκαµψη τιµών.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, τέλος, έχουµε ήπια ανοδική πορεία για το µαλακό σιτάρι. Η πρόσφατη έκθεση του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας USDA παγκόσµιας προσφοράς και ζήτησης σιτηρών δεν τάραξε και τόσο τα νερά. Ανακοινώθηκε αύξηση στην παραγωγή, την κατανάλωση, τις εξαγωγές, αλλά και τα τελικά αποθέµατα. Στη Γαλλία σηµειώθηκε ανοδική αντίδραση προς τα 335 ευρώ ο τόνος, µε βοήθεια και από το φτηνότερο ευρώ.

Άλλωστε, είναι γνωστό πως τόσο οι ευρωπαϊκές σοδειές όσο και οι αφρικανικές, δεν πήγαν καλά φέτος ποσοτικά, εντούτοις η διαφαινόµενη υπερ-παραγωγή του Καναδά δεν µπορεί να µην έχει αρνητικό αντίκτυπο στις παγκόσµιες τιµές. Μην ξεχνάµε πως το περσινό τρελό ράλι το είδαµε, δεδοµένου ότι ο Καναδάς είχε αρνητικό ρεκόρ παραγωγής.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

27-09-2022 14:45Ιωαννης

Γράφετε συνέχεια ασυναρτησίες καθοδηγούμενες και πληρωμένες λέω εγώ που δεν έχω την δικιά σας πρόσβαση να γράφω ότι μου καπνίσει ανευθυνα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα δείτε πόσα προϊόντα θα καλλιεργηθουν την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.Αυτο είναι μια πραγματικότητα που δεν μόνο εγώ υφίσταται.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία