BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Ενα κλικ καλύτερες οι τιμές της εξαγωγής

Στην αγορά μας υπάρχει μια ελαφρά ανοδική τάση στις τιμές εξαγωγής σκληρού σίτου προς τα 435 ευρώ ο τόνος FOB λιμάνι μας, δεδομένου ότι τα επίπεδα των 420 ευρώ ο τόνος δεν περπάτησαν.

pιφ87θφ__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

1819
0

Οι Καναδοί ανέβασαν λίγο τις τιμές στις προσφορές τους κι αυτό φαίνεται να επιδρά και στις ελληνικές τιμές, καθώς η εξαγωγή μας προορίζεται επίσης για την Ιταλία. Στο εσωτερικό οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται μεταξύ 38-40 λεπτών το κιλό, ενώ εκτιμάται πως μεγάλες ποσότητες είναι ακόμα αποθηκευμένες και θα διατεθούν για πώληση αργότερα. 

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιμές στη νέα λίστα της Φότζια επιτέλους σταθεροποιήθηκαν. Συγκεκριμένα για τα ποιοτικά σιτάρια με ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιμή αποθήκης εμπόρου διαπραγματεύεται στα 490-495 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα με ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 60% και πρωτεΐνη 11,5% η τιμή αποθήκης εμπόρου κυμαίνεται στα 480-483 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία, οι τιμές επέστρεψαν στα 440 ευρώ ο τόνος παρά την πτώση του ευρώ. Βασικός λόγος είναι η έλλειψη σημαντικών νέων πωλήσεων. 

Στο χρηματιστήριο του Σικάγο, η πτώση των προηγούμενων ημερών φαίνεται πως κινητοποίησε τους αγοραστές, οι οποίοι βρήκαν ευκαιρία να βγουν και να καλύψουν ανάγκες τους. Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους αναλυτές είναι η επιστράτευση πολλών παραγωγών από πλευράς Ρωσίας. Κάτι τέτοιο μειώνει το δυναμικό, που ασχολείται με τα χωράφια κι αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στις παραγωγές της Ρωσίας. Στη Γαλλία, τέλος, η ανάκαμψη στο Σικάγο σε συνδυασμό με την πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου επανάφερε τις τιμές στα 348 ευρώ ο τόνος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία