BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Σε υψηλές τιμές αλλά χαμηλό δολάριο ο νέος διαγωνισμός

Στην εγχώρια αγορά σκληρού σίτου η τελευταία αγορά της Τυνησίας ποσότητας 100.000 τόνων έκλεισε σε µέσο όρο τιµής σχεδόν 530 δολάρια ο τόνος παραδοτέα σε λιµάνι τους. Αυτή η τιµή εκ πρώτης όψης είναι υψηλότερη από την προηγούµενη (503 δολάρια ο τόνος), εντούτοις λόγω της πρόσφατης αποδυνάµωσης του δολαρίου, σε ευρώ είναι σχεδόν ίδια τιµή µε τον προηγούµενο διαγωνισµό. Στην εξαγωγή εξακολουθεί να επικρατεί ησυχία, ενώ στο εσωτερικό τοπικοί µύλοι αγοράζουν επιλεκτικά κάποιες καλές ποιότητες.

papadogianis_M_7

Γιάννης Παπαδογιάννης

1439
0

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιµές στη νέα λίστα της Φότζια παρέµειναν σταθερές. Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 510-515 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 60% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 500-503 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία επίσης είχαµε σταθεροποίηση στα 465 ευρώ ο τόνος, παρά την ισχυροποίηση του ευρώ, ενώ από τον Καναδά επικρατεί ικανοποίηση µε την πορεία των εξαγωγών, οι οποίες και µάλλον θα αυξηθούν δεδοµένου ότι ο διαγωνισµός της Τυνησίας δείχνει να καλύπτεται µε σιτάρια από τον Καναδά.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, χωρίς σηµαντικές κινήσεις κύλησε η εβδοµάδα στα µαλακά σιτάρια. Η πορεία των τιµών καθοριζόταν κυρίως από τα νέα του πολέµου Ουκρανίας – Ρωσίας, την πιθανή συνέχιση της συµφωνίας εξαγωγής σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα και την πορεία του δολαρίου έναντι άλλων νοµισµάτων. Στη Γαλλία, λόγω της ανόδου του ευρώ έναντι του δολαρίου, οι τιµές διόρθωσαν προς τα 318 ευρώ ο τόνος, από τα 330 ευρώ ο τόνος που βρίσκονταν µία εβδοµάδα νωρίτερα.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία