BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Ψάχνουν καλή ποιότητα σκληρού οι μεγάλοι μύλοι

Με αγορές σκληρού σίτου της πρώτης ποιοτικής κατηγορίας από µεγάλους εγχώριους µύλους κινείται η ελληνική αγορά το τελευταίο διάστηµα, σε µια µάλλον υποτονική εµπορικά περίοδο.

papadogianis_M_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

2024
0

Μάλιστα, οι αγορές των εγχώριων µύλων εστιάζουν στην κάλυψη µικρών κενών στα αποθέµατά τους, γι’ αυτό και το ενδιαφέρον τους εστιάζει στις καλές ποιότητες. Στο πεδίο των εξαγωγών, δεν έχουν σηµειωθεί αξιόλογες κινήσεις και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στον επερχόµενο διαγωνισµό της Αλγερίας, ο οποίος θα µπορούσε να διαταράξει κάπως την υφιστάµενη στασιµότητα της αγοράς. Βέβαια, να σηµειωθεί ότι και στις ευρωπαϊκές αγορές, δεν υπάρχει µεγάλη κινητικότητα εδώ και αρκετές εβδοµάδες. Ο διαγωνισµός της Τυνησίας φαίνεται τελικά πως δεν ήταν αρκετός για να ανακινήσει κάπως την εµπορική δραστηριότητα.

Με λίγα λόγια παγκοσµίως εντοπίζεται µια δυσκολία στη ζήτηση. Στην Ευρώπη, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί έχουν κάνει πίσω, υποστηρίζοντας πως κάλυψαν τις ανάγκες τους για την ώρα. Στο χρηµατιστήριο της Φότζια σηµειώθηκε µικρή µείωση τιµών κατά 2 ευρώ ο τόνος.

Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 508-513 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 60% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 498-501 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία επίσης είχαµε σταθεροποίηση στα 465 ευρώ ο τόνος, παρά την ισχυροποίηση του ευρώ.

Οι εξαγωγές από Καναδά έχουν επίσης µειωθεί, έχοντας όµως πολύ καλό ρυθµό το προηγούµενο διάστηµα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία