Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Σταματάει τη διακίνηση ρωσικών σιτηρών από τη σοδειά του 2023 η Cargill

Η Cargill, ένας εκ των μεγαλύτερων εμπόρων αγροτικών εμπορευμάτων πρόκειται να σταματήσει τις εξαγωγές ρωσικών σιτηρών αρχής γενομένης από το καλοκαίρι, όμως θα διατηρήσει τις υπόλοιπες δραστηριότητές του στη χώρα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίσουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα επιστολή που έστειλε το ρωσικό τμήμα της Cargill σε ανώτερο Ρώσο αξιωματούχο.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-03-29_143141_2

2864
0

Η Cargill Russia φέρεται να ενημέρωσε την αναπληρώτρια υπουργό Γεωργίας της Ρωσίας Oksana Lut για τις προθέσεις της να τερματίσει τις εξαγωγές σιτηρών από τη Ρωσία από την έναρξη της επόμενης περιόδου εξαγωγής σιτηρών την 1η Ιουλίου.

Το υπουργείο Γεωργίας της Ρωσίας είπε στο Reuters ότι οι αποστολές σιτηρών στο εξωτερικό δεν θα επηρεαστούν από την απόφαση της Cargill να τερματίσει τις εξαγωγές.

«Τα πάγια στοιχεία της εταιρείας θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα από το ποιος τα διαχειρίζεται», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Ο έκτος μεγαλύτερος εξαγωγέας σε όγκο ρωσικών σιτηρών, η Cargill μπορεί να αποφάσισε να περιορίσει τις εξαγωγές σιτηρών υπό την πίεση της ρωσικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το RBC.

Υπενθυμίζεται πως ο ρωσικός γίγαντας λιπασμάτων Uralchem ​​έχει εκφράσει ενδιαφέρον να αγοράσει τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία της Cargill σε περίπτωση που αποφασίσει να εγκαταλείψει τη ρωσική αγορά λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, ανέφερε το Reuters τον Δεκέμβριο.

Η RBC ανέφερε ότι η Cargill Ρωσία θα αρχίσει να επανεξετάζει το χαρτοφυλάκιο περιουσιακών της στοιχείων που σχετίζονται με τις εξαγωγές σιτηρών, αλλά δεν σχεδιάζει αλλαγές στις άλλες δραστηριότητές της στους τομείς των τροφίμων, της βιομηχανίας και του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Η Cargill Russia σχεδιάζει να εξάγει 2,2 εκατομμύρια τόνους ρωσικών σιτηρών αυτή τη σεζόν - περίπου το 4% των συνολικών εξαγωγών σιτηρών της Ρωσίας - πριν από την προθεσμία της 1ης Ιουλίου που επέβαλλε από μόνη της, μεταδίδει το RBC.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία