Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Παίρνει μπρος ξανά η εξαγωγή στο σκληρό σιτάρι

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου σηµειώνονται νέες εξαγωγές στα επίπεδα των 350 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας για τα χαµηλής ποιότητας φετινά σιτάρια.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

1519
0

Εν τω µεταξύ σύµφωνα µε εκτιµήσεις της αγοράς πρέπει να χάθηκαν περίπου 50.000 τόνοι σκληρού σίτου κατόπιν της καταστροφικής καταιγίδας, ενώ ακούγονται πολλές περιπτώσεις όπου τα χωράφια αποκλείεται να είναι έτοιµα για τη νέα σπορά τον Νοέµβριο. Η πιθανότητα σοβαρής ανάκαµψης των τιµών µάλλον αποµακρύνεται για την ώρα, δεδοµένου ότι η παραγωγή του Καναδά δεν δείχνει να έχει δυσάρεστες εκπλήξεις, ενώ παράλληλα η Τουρκία είναι σε θέση να προσφέρει κι άλλες ποσότητες σε ανταγωνιστικές τιµές.

Στα σκληρά σιτάρια, η νέα λίστα τιµών στη Φότζια έµεινε αµετάβλητη για τρίτη εβδοµάδα. Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 395-400 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 50% και πρωτεΐνη 11% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 385-390 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία οι τιµές έχασαν άλλα 5 ευρώ σε σχέση µε την προηγούµενη εβδοµάδα και ισορροπούν στα 380 ευρώ ο τόνος. Ο Καναδάς σε πρόσφατη έκθεση πορείας της σοδειάς εκτίµησε τη νέα παραγωγή λίγο χαµηλότερα, στους 4,058 εκατ. τόνους από 4,26 εκατ. τόνους δύο εβδοµάδες πριν.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, χωρίς σηµαντικές µεταβολές κινούνται οι τιµές στο µαλακό σιτάρι. ∆εν βοηθάει η πτώση σε καλαµπόκι και σόγια, ενώ στη φυσική αγορά η Ρωσία και όχι µόνο, εξακολουθεί να προσφέρει ανταγωνιστικά. Εν τω µεταξύ, ο πρόσφατος διαγωνισµός αγοράς της Αιγύπτου για 120.000 τόνους µαλακού έκλεισε µε σιτάρια από τη Ρουµανία στα 272 δολάρια ο τόνος παραδοτέα σε αιγυπτιακό λιµάνι. Στη Γαλλία οι τιµές παραµένουν στα ίδια επίπεδα µε την προηγούµενη εβδοµάδα, περί τα 238 ευρώ ο τόνος για τα συµβόλαια ∆εκεµβρίου ‘23.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία