Από κει και πέρα, υπάρχει φυσικά μία κλιμάκωση. Με δεδομένα τα υπόλοιπα ποιοτικά στοιχεία (υγρασίες, ειδικό βάρος), για περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες άνω του 13,5%, η εγγυημένη τιμή παραγωγή τσιμπάει 2 λεπτά ανά κιλό και ορίζεται στα 26,5 λεπτά. Στην περίπτωση τώρα που η σοδειά πιάσει πάνω από 14,5% πρωτεΐνη, ο παραγωγός θα πληρωθεί τουλάχιστον 27,5 λεπτά το κιλό.
Προτεραιότητα για συμβάσεις αναμένεται να δοθεί αρχικά στα μέλη του Συνεταιρισμού. Να σημειωθεί εδώ πως μέρος της σοδειάς του 2025 (600-700 τόνους), ο Συνεταιρισμός την πλήρωσε με 26 λεπτά στον παραγωγό.
Η ανακοίνωση του ΑΣ Φαρσάλων «Ο Ενιπέας» έχει ως ακολούθως:
«Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Επαρχίας Φαρσάλων “Ο Ενιπέας” ανακοινώνει πως πραγματοποιεί συμβόλαια για την καλλιέργεια σκληρού σιταριού με κατώτερη εγγυημένη τιμή ή ελεύθερα.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2491071098 και 6978510986 ή να προσέλθετε στα γραφεία του συνεταιρισμού στο Μικρό Ευύδριο Φαρσάλων».
Ξεφυλλίστε σε υψηλή ανάλυση την εβδομαδιαία Agrenda