Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Παγκόσμια παραγωγή βάμβακος συν 6,8% το 2019/20 δείχνει το USDA

Περισσότερα αποθέματα, κατά 1 εκατ. δεμάτια, περιμένει για την επερχόμενη εμπορική περίοδο 2019/20 το αμερικανικό υπουργείο γεωργίας (USDA), το οποίο παράλληλα εκτιμά πως η αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων καθώς και οι μέχρι στιγμής ευνοϊκές καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν στα αμερικανικά βαμβακοχώραφα να υποστηρίξουν κατά το ήμισυ την αύξηση της παραγωγής, που θα προσεγγίσει το 6,8%.

USDABuilding_Lead

Πέτρος Γκόγκος

83
0

Ταυτόχρονα οι αποδόσεις και στις υπόλοιπες χώρες αναμένεται, σύμφωνα με την έκθεση, να ανακάμψουν συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. 

Εφόσον μάλιστα οι εκτιμήσεις γίνουν πραγματικότητα, οι ΗΠΑ θα συγκομίσουν την τρίτη μεγαλύτερη παραγωγή στα χρονικά, στα 22,5 εκατ. δεμάτια. Παράλληλα η έκθεση υπογραμμίζει πως δεδομένης της μείωσης των κρατικών αποθεμάτων της Κίνας, τα αποθέματα στο υπόλοιπο κόσμο θα αυξηθούν σημαντικά, με το USDA να αναμένει μια πίεση στην μέση ετήσια τιμή βάμβακος.

Ωστόσο σημειώνει πως το παγκόσμιο εμπόριο θα επεκταθεί περαιτέρω, φτάνοντας τα επίπεδα της περιόδου 2011-2012 και 2012-13. Σε αυτό θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό η μείωση των αποθεμάτων της Κίνας, που σηματοδοτεί σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία, μια αύξηση των εισαγωγών.

Σε ο,τι αφορά την παγκόσμια κατανάλωση, αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, ωστόσο όχι με τους ρυθμούς που παρουσίασε τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των αναιμικών ρυθμών ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, τα στοιχεία που συγκέντρωσε το USDA, εκτιμούν την παραγωγή της περιόδου 2018/19 στα 1,35 εκατ. δεμάτια, από 245.000 εκτάρια. Οι εισαγωγές δεν ξεπέρασαν τα 25.000 δεμάτια, με την συνολική προσφορά στην ελληνική αγορά να αγγίζει τα 1,46 περίπου εκατ. δεμάτια. Περίπου 1,2 εκατ. από αυτά εξήχθησαν, με την εγχώρια κατανάλωση να αποτιμάται στα 90.000 δεμάτια και τα αποθέματα στα 122.000 δεμάτια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία