BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Αυξάνει τις εισαγωγές βάμβακος το Πακιστάν με ενδιαφέρον για Ελλάδα

Αυξηµένες κατά 8% εκτιµά τις ανάγκες εισαγωγών βάµβακος του Πακιστάν το ∆ιεθνές Συµβούλιο Βάµβακος (ICAC) υπολογίζοντάς τες στους 711.000 τόνους, όσο παράλληλα αυξάνει κατά 48% την εκτίµηση του για τις εισαγωγές του Μεξικό, στους 141.000 τόνους.

8167184774_df2c030451_o

Πέτρος Γκόγκος

40
0

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα το Πακιστάν έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στο ελληνικό βαμβάκι για μεσαίες ποιότητες, αφού αφενός η αγορά της Ινδίας καθίσταται απαγορευτική ορισμένες φορές λόγω προστατευτικών πολιτικών και αφετέρου γιατί παρά την αυξημένη παγκόσμια παραγωγή, οι άμεσα διαθέσιμες ποσότητες είναι ακόμα λιγοστές.

Στην έκθεσή του για την κατάσταση της αγοράς βάµβακος για τον µήνα Νοέµβριο, το ICAC, υπογραµµίζει τον κίνδυνο µιας ελαφριάς µείωσης της παγκόσµιας κατανάλωσης βάµβακος, η οποία συνδέεται µε την εξασθένηση του ρυθµού ανάπτυξης της παγκόσµιας οικονοµίας αλλά και τις µειωµένες κινεζικές εισαγωγές. Και στις δυο περιπτώσεις αποδίδει στον µαινόµενο εµπορικό πόλεµο ανάµεσα στις δυο παγκόσµιες υπερδυνάµεις, ΗΠΑ και Κίνα.

Η παγκόσµια παραγωγή υπολογίζεται στους 26,2 εκατ. τόνους, µε την κατανάλωση στους 26,2 εκατ. τόνους και το συνολικό εµπόριο στους 8,8 εκατ. τόνους.  

Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι η Ινδία θα παραµείνει στην κορυφή ως παραγωγός βάµβακος, παρά τις µειωµένες αποδόσεις, ενώ κορυφαίος καταναλωτής παραµένει η Κίνα παρά την µείωση κατά 2% της εκτιµώµενης κατανάλωσης. Πάντως παρά τους δασµούς, η Κίνα αγόρασε πάνω από 320.000 τόνους βάµβακος από τις Ηνωµένες Πολιτείες µέσα στο 2019, σύµφωνα µε ρεπορτάζ του Reuters, γεγονός που δείχνει την δυναµική που θα µπορούσε να επιτευχθεί εφόσον οι εµπορικές σχέσεις των δυο χωρών διορθώνονταν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία