BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Η αγορά αγνόησε την πτωτική έκθεση του USDA

Η πρόσφατη έκθεση προσφοράς / ζήτησης βάµβακος του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ χαρακτηρίστηκε ως πτωτική για τις τιµές, ιδιαίτερα της φετινής σοδειάς.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

10
0

Ανακοινώθηκε µείωση της κατανάλωσης και των τελικών αποθεµάτων, εντούτοις το χρηµατιστήριο αγνόησε αυτά τα νέα και ενισχύθηκε λόγω της γενικότερης αντίδρασης των εµπορευµάτων στην αρχή της εβδοµάδας. Αναφορικά µε τη νέα σοδειά ανακοινώθηκε αύξηση των τελικών αποθεµάτων αλλά παράλληλα βελτίωση της παγκόσµιας κατανάλωσης, µια που λογικά θα περάσει ο «πανικός» της πανδηµίας.

 Η ευρύτερη πίεση του πριµ (βάσης) επί των χρηµατιστηριακών τιµών αναφορικά µε τη νέα σοδειά έχει περάσει και στα ελληνικά βαµβάκια. Πλέον οι διαπραγµατεύσεις γίνονται στα 3 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκεµβρίου ‘20, εντούτοις οι νέες προπωλήσεις είναι λιγοστές. Την ίδια στιγµή η οικονοµική κατάσταση στη γειτονική µας Τουρκία είναι κρίσιµη και αρκετοί θεωρούν λιγότερο πιθανό οι εν λόγω κλώστες να είναι δυναµικοί στην έναρξη της εκκοκκιστικής περιόδου. ∆εν είναι µόνο η τουρκική λίρα που χάνει έδαφος αλλά και η έλλειψη ισχυρής ζήτησης για προϊόντα από την Ευρώπη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία