BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Η πτώση του δολαρίου στηρίζει το χρηματιστήριο

Ο βασικός λόγος που έχουν κρατηθεί οι χρηµατιστηριακές τιµές ψηλά είναι η πολύ καλή πορεία πωλήσεων / εξαγωγών αµερικανικής σοδειάς και γενικότερα η θετική εικόνα των χρηµατιστηρίων στο σύνολο τους.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

11
0

Νέα Υόρκη

Οι Κινέζοι εξακολουθούν και αγοράζουν βαµβάκια από την Αµερική, όχι για τα κλωστήρια, αλλά για τα κρατικά τους αποθέµατα. Παράλληλα το δολάριο βρίσκεται στα χαµηλά του, γεγονός το οποίο στηρίζει τα χρηµατιστήρια εµπορευµάτων. Η κατάσταση στη φυσική αγορά εξακολουθεί να εµπνέει ανησυχία, δεδοµένου ότι η ζήτηση στο τελικό προϊόν είναι εξαιρετικά υποτονική παγκοσµίως.

Ελληνική Αγορά

Η σηµαντική πτώση του δολαρίου έναντι του ευρώ έχει φέρει προβληµατισµό στον κλάδο, καθώς χειροτερεύει τις τελικές τιµές που λαµβάνουµε. Οι εκκοκκιστές παρατηρούν τη διάθεση των αγοραστών για προπωλήσεις της νέας σοδειάς και προτιµούν να περιµένουν από το να δεσµεύσουν νέες ποσότητες. Οι αγοραστές φαίνονται διατεθειµένοι να πληρώσουν για τα ανοιχτά συµβόλαια περί το 1,5 σεντ ανά λίµπρα επί των χρηµατιστηριακών τιµών, τονίζοντας για πολλοστή εβδοµάδα τις φτηνές ανταγωνιστικές τιµές των Βραζιλιάνων. Εφόσον δεν υπάρξουν σηµαντικές αλλαγές στο χρηµατιστήριο, οδεύουµε προς µια καλοκαιρινή στασιµότητα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία