Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Μειώνεται η προσφορά προς αποφυγή ποιοτικού ρίκου

Οι τιμές εξακολουθούν να κινούνται εντός στενού εύρους χωρίς να έχουν λάβει κάποια κατεύθυνση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

papadogianis_M

Γιάννης Παπαδογιάννης

374
0
Είναι θετικό ότι όποτε γίνεται προσπάθεια διόρθωσης προς τα 91 σεντς, η αγορά αντιδρά σύντομα ανοδικά προς τα 93-94 σεντς. Από την άλλη είναι ανησυχητικό πως εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει μεγάλη δυσκολία να σπάσουν τα 95-96 σεντς. Η πλειονότητα των αναλυτών θεωρεί πως τα βαμβάκι λογικά θα διατηρησει τις υψηλές τιμές του, εκτός αν δούμε μαζικό ξεπούλημα στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων απλά λόγω των ρευστοποιήσεων από πλευράς κερδοσκοπικών κεφαλαίων. 

Ελληνική αγορά

Η συγκομιδή κοντεύει να ξεκινήσει και οι εκκοκκιστές δεν έχουν το μυαλό τους τόσο πολύ στις νέες πωλήσεις. Προτιμούν να δουν πως θα βγει φέτος το βαμβάκι και μετά να κουβεντιάσουν για νέα συμβόλαια. Ζήτηση εξακολουθεί να υπάρχει από τις παραδοσιακές μας αγορές, Τουρκία και Αίγυπτος, ενώ η προσφορά είναι σχεδόν μηδενική. Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τα προβλήματα φορτώσεων/ναύλων θα συνεχίσουν να υπάρχουν στη νέα σεζόν, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο μπορεί να τονώσει τη ζήτηση από τις γειτονικές μας αγορές, στις οποίες θα καθυστερούν συμβόλαια αγοράς άλλων σοδειών.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία