BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Με ΦΕΚ παράταση εκκοκκιστικής περιόδου μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου

Πήρε ΦΕΚ η απόφαση παράτασης της εκκοκκιστικής περιόδου, με τη νέα καταληκτική ημερομηνία να είναι η 17η Φεβρουαρίου του 2023.

IMG_9196_3_2_2

2791
0

Το αίτημα της παράτασης διατυπώθηκε από την Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, καθώς και από την ΕΘΕΑΣ με το σκεπτικό ότι αρκετές ποσότητες βάμβακος δεν είχαν παραδοθεί στα εκκοκκιστήρια και προκειμένου να καταστεί εφικτή η απορρόφησή τους και η έκδοση τιμολογίων, απαραίτητων για την ειδική ενίσχυση βάμβακος, θα έπρεπε να δοθεί ένα επιπλέον περιθώριο από τις 31 Ιανουαρίου που έληγε η προηγούμενη προθεσμία.

Αν και η εκκοκκιστική περίοδος δεν σχετίζεται άμεσα με την προθεσμία που είχαν οι παραγωγοί να φιξάρουν τιμές στις παραδοθείσες ποσότητες, υπάρχει μια έμμεση διασύνδεση, η οποία σχετίζεται με τις προσδοκίες ανάκαμψης της αγοράς και της διεθνούς τιμής βάμβακος. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά, με τις τιμές να κλείνουν στα 69 λεπτά το κιλό, στο ίδιο δηλαδή επίπεδο που διαμορφώθηκε από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η απόφαση παράτασης αναφέρει:

Η προβλεπόμενη στην παρ. 4δ του άρθρου 2, της υπ ́ αρ. 1178/27361/10-03-2015 υπουργικής απόφασης, ημερομηνία παράδοσης συσπόρου βαμβακιού σε εκκοκκιστικές επιχειρήσεις παρατείνεται από τη λήξη της και έως τις 17-2-2023.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Ολόκληρο το ΦΕΚ διάθεσιμο εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία