BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Θετική για τις τιµές βάµβακος η νέα έκθεση του USDA

Ανοδική για τις τιµές ήταν η πρώτη έκθεση προσφοράς / ζήτησης βάµβακος του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας για τη νέα σεζόν.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

14
0

Νέα Υόρκη
Συγκεκριµένα, είχαµε µειώσεις παραγωγής σε βασικές χώρες και παράλληλα αύξηση της παγκόσµιας κατανάλωσης ίνας. Ως αποτέλεσµα, εκτιµάται µείωση των τελικών αποθεµάτων, κάτι το οποίο φυσικά τονώνει τις τιµές. Παράλληλα, υπάρχουν στις ΗΠΑ ανησυχίες αναφορικά µε την πορεία του τυφώνα Idalia, ενώ το δολάριο χάνει λίγο έδαφος, γεγονός το οποίο δίνει ώθηση στις τιµές να πλησιάσουν πιο κοντά στα πολυπόθητα 90 σεντς.

 Ελληνική αγορά
Οι χρηµατιστηριακές τιµές δοκιµάζουν τα πρόσφατα υψηλά τους, κυρίως λόγω των ανησυχιών για την παραγωγή των ΗΠΑ. Την ίδια στιγµή όµως το πριµ επί του χρηµατιστηρίου µειώνεται, καθώς τα κλωστήρια δυσκολεύονται να πληρώσουν υψηλότερες τελικές τιµές. Είναι η κατάσταση στην αγορά νήµατος δύσκολη µε µεγάλα αποθέµατα και χαµηλότερη κατανάλωση κι αυτό δεν πείθει τους κλώστες να προβούν σε µεγάλες αγορές ίνας για τους µπροστινούς µήνες. Στη σοδειά µας µάλλον οδεύουµε σε πριµ ακόµα και χαµηλότερο από 3 σεντς επί των τιµών ∆εκεµβρίου ’23, χωρίς να υπάρχει ένδειξη ότι η πτωτική πορεία θα ανατραπεί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία