Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ζαχαρότευτλα

Ανάβει φουγάρα το Πλατύ για τα φετινά ζαχαρότευτλα

Τέλος στην ιδιότυπη “ομηρεία” των τευτλοπαραγωγών της χώρας, που βλέπουν την παραγωγή τους να παραμένει εγκλωβισμένη στα χωράφια τους, εξαιτίας της αδυναμίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ να εξασφαλίσει την ελάχιστη απαιτούμενη ρευστότητα για να ενεργοποιήσει τη φετινή καμπάνια ζάχαρης, έβαλε τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου η διοίκηση της ζαχαροβιομηχανίας.

teutla_nd_politiki_neo

Λεωνίδας Λιάμης

64
1

Όπως πληροφορείται το Agronews, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΒΖ ΑΕ, σε επικοινωνία που είχαν με τους συνεργαζόμενους παραγωγούς, τους ειδοποίησε να μπουν, άμεσα, στα κτήματά τους και να αρχίσουν να συγκομίζουν την παραγωγή τους, προκειμένου από το πρωί της Τρίτης 30 Οκτωβρίου να ξεκινήσει η βιομηχανία να παραλαμβάνει τις πρώτες ποσότητες τεύτλων.

Στόχος είναι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε πρώτη φάση να συγκεντρωθούν στον αύλειο χώρο του εργοστασίου της ΕΒΖ ΑΕ, στο Πλατύ Ημαθίας, κάποιες ικανές ποσότητες πρώτης ύλης, ώστε, έως το τέλος της εβδομάδας, το αργότερο, να καταστεί δυνατή η έναρξη της κοπής και επεξεργασία των τεύτλων, ενεργοποιώντας, με καθυστέρηση πλέον του ενός μήνα, και επίσημα τη φετινή καμπάνια ζάχαρης. Η τελευταία, λόγω των ελάχιστων εκτάσεων που καλλιεργήθηκαν το 2018 με τεύτλα και δεν ξεπερνούν τα 15.000 στρέμματα, θα διαρκέσει το πολύ δύο εβδομάδες και θα είναι μια από τις μικρότερες, χρονικά, που έγιναν ποτέ.

Το “σήμα” της ΕΒΖ για την έναρξη εξαγωγής των ζαχαρότευτλων επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τευτλοπαραγωγών Κ. Μακεδονίας, Θανάσης Πίππας, ο οποίος σημειώνει, ωστόσο, πως λόγω της καθυστέρησης ήδη η σοδειά έχει υποστεί ποιοτική και ποσοτική υποβάθμιση, το μέγεθος της οποίας θα αρχίσει να συγκεκριμενοποιείται μόλις βγουν οι πρώτες ποσότητες.

Για την “κάλιο αργά παρά ποτέ” διαφαινόμενη θετική εξέλιξη σε σχέση με την έναρξη της φετινής καμπάνιας, φαίνεται πως τελεσφόρησαν οι διαπραγματεύσεις που είχε η διοίκηση της βιομηχανίας με τη ΔΕΠΑ, από την οποία ζητήθηκε να γίνει μια ρύθμιση στα χρέη, ύψους περίπου 12 εκατ. ευρώ (συσσωρευμένα από παρελθούσες χρήσεις), που έχει η ΕΒΖ ΑΕ προς την εταιρεία παροχής αερίου, ώστε η τελευταία να ανοίξει την κάνουλα του φυσικού αερίου και να αρχίσει η τροφοδοσία της μονάδας στο Πλατύ.

Το ίδιο εικάζεται ότι έγινε και με την ΤραινΟΣΕ -στην οποία επίσης υπάρχουν ανεξόφλητες οφειλές- η οποία χρησιμοποιείται για να γίνει η μεταφορά των τεύτλων από τα κέντρα συγκέντρωσης της Θεσσαλίας στο εργοστάσιο του Πλατέος.

Χρειάστηκε, βέβαια, να δοθούν κάποιες προκαταβολές για να πειστούν οι επιτελείς της ΔΕΠΑ και της ΤραινΟΣΕ να ξανασυνεργαστούν με την ΕΒΖ και στο πλαίσιο αυτό λέγεται πως καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συμφωνία πώλησης 3.000 τόνων μελάσσας από τα αποθέματα της Ορεστιάδας, που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα η ζαχαροβιομηχανία με τη ΖΑΝΑΕ, για την οποία έγκαιρα σας ενημέρωσε το Agronews.

Το μεγάλο ζητούμενο, ωστόσο, παραμένει αναπάντητο προς ώρας, αφού κανείς δεν ξέρει τί θα γίνει με το μέλλον της ζαχαροβιομηχανίας, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως η περίπτωση του fund “Innovation Brain”, το οποίο εμφανιζόταν ως ο “Λευκός Ιππότης” που θα ερχόταν με τα χρήματά του να σώσει την παραπαίουσα οικονομικά ΕΒΖ, έχει αξιολογηθεί από το υπουργείο Οικονομίας κι Ανάπτυξης ως μη έχουσα τα απαραίτητα εχέγγυα φερεγγυότητας, που σημαίνει ότι η διαδικασία επιστρέφει στο μηδέν και μαζί της και η αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα της επιχείρησης, αλλά και της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

22-12-2018 05:39Iesha Keefe

Greetings! Invite to SourcingIC.com!! We are Hong Kong supplier of the following IC brands for 15 years: TOSHIBA ALTERA ANALOG TOOLS TEXAS TOOLS ST FAIRCHILD ATMEL XILINX SILICON CHIP SAMSUNG PROVERB NEC NXP ON SEMI PHILIPS FREESCALE INFINEON INTERSIL STRAIGHT INNOVATION MOTOROLA I recognize you might require to find ICs. The significant mission for us is sourcing ICs. As you know more than 99% ICs offered in this world might be found in China, but it is time-costly to find or send out queries to thousands of providers or firms one at a time to locate that obtained stocks as well as get great quote! Action 1: Skype or email our colleague: sales@sourcingic.com Action 2: Tell us part number as well as the quantity or other demands Action 3: I will certainly resource from suppliers and our teammate will pick the reputable distributor to price estimate Step 4: Our skilled IC technicans will check the ICs to verify they are brilliant and functioning well Tip 5: Well packed as well as delivered Payment Technique: Paypal/ Western Uniuon/ TT See you! Ideal Regards, Sourcing IC To provide every unusual ICs Company History: Souring IC Ltd is a Hong Kong based company with China workplaces in different provinces. We supply a variety of digital elements, specialized in IC consisting of Sound IC, Power Monitoring IC, Customer Electronic IC, etc. Our goal is to supply any parts which are tough to be sourced in the digital market, particularly the one discountinued by factories. With the assistance of newest A.I system and the elite teammates we had, we are able to source every ICs that is not typically used by the co-operation with thousands factories as well as firms in China. We are able to provide the most competitive price without MOQ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία