BACK TO
TOP
Farming

Το Dagonis της BASF καταπολεμά 8 ασθένειες σε 53 καλλιέργειες

Τα χέρια των παραγωγών λαχανικών και φράουλας ήρθε να λύσει το νέο πολυδύναμο μυκητοκτόνο της BASF, καταπολεμώντας 8 ασθένειες σε 53 καλλιέργειες με υψηλή και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Προσφέρει μακράς διάρκειας δράση ακόμη και μετά από βροχές και δυνατότητα συγκομιδής μέχρι και την αμέσως επόμενη μέρα. Λόγω της σύνθεσής του καθίσταται αποτελεσματικό για πολλές εβδομάδες μετά την εφαρμογή ακόμη και σε νέα φύλλα που αναπτύσσονται γρήγορα, όντας παράλληλα εύκολο στη χρήση λόγω της υγρής του μορφής. Αξίζει να σημειωθεί πως δε ζημειώνει τα ωφέλιμα έντομα, ακόμη και αν βρίσκονται στην καλλιέργεια κατά τη διάρκεια του ψεκασμού και βοηθά στη διαχείρηση της ανθεκτικότητας των μυκήτων. Οι δυνατότητες του νέου μυκητοκτόνου και οι παράγοντες που συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητά του παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση της BASF, την Παρασκευή 1 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

basf01

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

179
0

Το Dagonis καταπολεμά ωίδια, αλτερνάρια, μυκοσφαιρέλλα, διδυμέλλα, σκληρωτίνια, στεμφύλιο, σκωρίαση και ασκοχύτωση. Έχει εγκριθεί για χρήση σε 38 διαφορετικές καλλιέργειες, οι 15 από αυτές όμως και υπαιθρίως και σε θερμοκήπιο, φτάνοντας τα 53 είδη καλλιέργειας στα οποία δίνει λύση. Στις καλλιέργειες αυτές περιλαμβάνονται σολανώδη, κολοκυνθοειδή, ριζωματώδη, φράουλες, φυλλώδη λαχανικά και πολλά άλλα.


Όσον αφορά τη σύνθεσή του, κάνει χρήση δύο δραστικών ουσιών που αλληλεπιδρούν και ο συνδυασμός τους φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η ικανότητα της μίας εκ των δύο δραστικών να αλλάζει το σχήμα του μορίου της, προσδίδει μεγάλη ευκολία στην κίνηση μέσα στο φυτό καθώς διαπερνά όλους τους τύπους εμποδίων και φέρνει γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα.

Ακόμη, η εύκολη κίνηση στο φυτό επιτρέπει τη χρήση πολύ μικρής ποσότητας δραστικής ουσίας για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, κάτι που μικραίνει πολύ το χρονικό διάστημα που πρέπει να περάσει από τον ψεκασμό μέχρι τη συγκομιδή. Ο χρόνος αυτός κυμαίνεται από 1 ημέρα στη φράουλα έως 14 ημέρες σε φυλλώδη και κράμβες.

Επιπλέον, η ευκολία στην κίνηση μέσα στα κύτταρα του φυτού, του επιτρέπει να περνάει από την πάνω στην κάτω επιφάνεια των φύλλων και να μετακινείται προς την άκρη της βλάστησης προστατεύοντας και τα νεα φύλλα που αναπτύσσονται μετά τον ψεκασμό. Η κίνηση μέσα στο φυτό, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε αποτελεσματική προστασία ακόμη και αν βρέξει μετά την εφαρμογή, λύνοντας έτσι τα χέρια των παραγωγών. Ακόμη, η δράση του Dagonis το καθιστά εργαλείο για τη διαχείριση της ανθεκτικότητας, κάνοντας προληπτική εφαρμογή και αν χρειαστεί εναλλάσοντάς το με σκευάσματα άλλου τρόπου δράσης.


Οι συνδυασμοί χρήσης του μυκητοκτόνου για προστασία κατά πολλών διαφορετικών ασθενειών σε διαφορετικές καλλιέργειες είναι τόσοι πολλοί, ώστε η BASF συστήνει την επικοινωνία των παραγωγών με την εταιρεία, προκειμένου να καταλήξουν στο βέλτιστο σχέδιο εφαρμογής.

Το Dagonis είναι συμβατό με τα ωφέλιμα έντομα που χρησιμοποιούνται ως βιολογική καταπολέμηση αλλά και τους επικονιαστές (μέλισσα, βομβίνος) καθιστώντας το κατάλληλο για χρήση στον αγρό αλλά και σε θερμοκήπια. Η υπολειμματικότητά του εξαρτάται από την καλλιέργεια. Σημειώνεται επίσης πως το ph του νερού που χρησιμοποιείται δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητά του.



Τέλος, στην παρουσίαση του Dagonis, έγινε αναφορά σε κάποια από τα σχέδια της BASF για το μέλλον, όπως την επέκταση της συνεργασίας της με την Bosch για εισαγωγή της τεχνολογίας στην παραγωγή, την αλλαγή υπαρχόντων σκευασμάτων με νέα και την ενασχόλησή της με άλλες καλλιέργειες όπως η ελιά, σχετικά με την οποία επισημάνθηκε η κρισιμότητα διαχείρισης του γλοιοσπορίου.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ:

Dagonis, το νέο πολυδύναμο μυκητοκτόνο της BASF για μία ονειρεμένη σοδειά

Με σύνθημα «Dagonis®, τo πολυδύναμο μυκητοκτόνο για τη σοδειά των ονείρων σου!» η BASF παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη νέα της καινοτομία, σε μία επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε την Παρασκευή, 1η Μαρτίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο κ. Βασίλης Γούναρης, Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, καλωσορίζοντας τους πάνω από 250 συμμετέχοντες, δήλωσε: «Το Dagonis® είναι το νέο, καινοτόμο προϊόν φυτοπροστασίας της BASF, που ενισχύει το οπλοστάσιο της εταιρείας στα οπωροκηπευτικά. Οι μοναδικές του ιδιότητες το καθιστούν ένα εξαιρετικό εργαλείο πολλαπλών χρήσεων για τον σύγχρονο παραγωγό λαχανικών και φράουλας».

«Με τις νέες, καινοτόμες λύσεις όπως το Dagonis®, την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτουμε και κατανοώντας τη σημασία της εξωστρέφιας για την ελληνική γεωργία, στηρίζουμε τον παραγωγό και δίνουμε αξία στα λαχανικά,» υπογράμμισε η Δρ. Μαριάννα Βρεττού-Schultes, Διευθύντρια Marketing της BASF Ελλάς.

«Οι επαγγελματίες καλλιεργητές αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλές προκλήσεις. Το Dagonis κάνει τη δουλειά του παραγωγού ευκολότερη γιατί μπορεί το χρησιμοποιεί για ένα ευρύ φάσμα ασθενειών και καλλιεργειών, δηλαδή είναι ένα προϊόν για πολλαπλούς στόχους και πολύ εύχρηστο χάρη στην υγρή μορφή του. Επίσης, έχει μικρό PHI, δηλαδή μικρό χρονικό διάστημα που ο παραγωγός μπορεί να ψεκάσει πριν τη συγκομιδή, προσφέροντας του έτσι μεγαλύτερη ευελιξία στο πρόγραμμα ψεκασμού,» εξήγησε ο κ. Μιχάλης Καλομοίρης, Crop Manager, Υπεύθυνος για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική της BASF.

Η κα Μαρία Αϊβάζογλου, Crop Manager της BASF Ελλάς, απευθυνόμενη στο κοινό δήλωσε: «Φανταστείτε ένα προϊόν που βοηθά τους παραγωγούς να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις και να παράγουν όσο το δυνατόν καλύτερα λαχανικά. Αυτό είναι το Dagonis®!»

«Το Dagonis® συνδυάζει δύο ισχυρά δραστικά, το Xemium® και το Difenoconazole, για να προστατέψει τις καλλιέργειες από ωίδιο, αλτερνάρια, μυκοσφαιρέλλα και άλλες δευτερογενείς ασθένειες. Oι συνέργειες αυτών των δύο δραστικών δίνουν στο Dagonis® μοναδικές ιδιότητες που το καθιστούν ένα εξαιρετικό εργαλείο πολλαπλών χρήσεων για τον σύγχρονο παραγωγό,» τόνισε ο κ. Δημήτρης Σέρβης, Technical Market Development Manager της BASF Ελλάς.

Παρουσιάζοντας πειραματικά αποτελέσματα του Dagonis®, ο κ. Στέργιος Μπιτιβάνος, Technical Market Development της BASF Ελλάς επισήμανε: «Το Dagonis® παρέχει εξαιρετική αποτελεσματικότητα ενάντια στο ωίδιο σε φράουλα και κολοκυνθοειδή καθώς και ενάντια σε ωίδιο και αλτερνάρια στα σολανώδη. Επίσης έχει βέλτιστο περιβαλλοντικό προφίλ, αφού είναι συμβατό με ωφέλιμους οργανισμούς και επικονιαστές.»

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο κ. Βασίλης Γούναρης, Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς, αναφέρθηκε στις διάφορες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η BASF για την στήριξη της Ελληνικής γεωργίας, όπως τα ΕλληνοΓερμανικά Φόρουμ Τροφίμων, με στόχο την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών στον αγροδιατροφικό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γούναρης ανακοίνωσε το νέο project της BASF για την ελιά, το οποίο περιλαμβάνει δημιουργία πρότυπων αποδεικτικών αγρών σε επιλεγμένες ελαιοκομικές περιοχές της χώρας, στους οποίους θα αναδεικνύονται οι βέλτιστες πρακτικές φυτοπροστασίας. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι το Ελληνικό ελαιόλαδο να κερδίσει στη μάχη της ποιότητας στις εκτός Ελλάδας αγορές.

Στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η BASF πρόσφερε στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης αναμνηστικό δώρο των Παιδικών Χωριών SOS, ενισχύοντας έτσι το σπουδαίο έργο του οργανισμού για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Σχετικά με τον τομέα Agricultural Solutions της BASF

Ο κόσμος μας, με τον ταχέως αυξανόμενο πληθυσμό, εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από την ικανότητα μας να αναπτύσσουμε και να διατηρούμε μία βιώσιμη γεωργία και ένα υγιές περιβάλλον. Ο ρόλος μας είναι να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, συνεργαζόμενοι με τους αγρότες, τους επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου, τους ειδικούς σε θέματα αντιμετώπισης παρασίτων και άλλους. Για τον λόγο αυτό, επενδύουμε στην Έρευνα και Ανάπτυξη νέων προϊόντων και σε μία ευρεία γκάμα προϊόντων, που περιλαμβάνει σπόρους και γενετικά χαρακτηριστικά, χημική και βιολογική φυτοπροστασία, διαχείριση εδάφους, φυτοϋγεία, αντιμετώπιση παρασίτων και ψηφιακή γεωργία. Με μία ομάδα ειδικών στο εργαστήριο, το χωράφι, τα γραφεία και την παραγωγή, συνδυάζουμε καινοτόμο σκέψη και πρακτική δράση ώστε να παρέχουμε ιδέες που μπορούν να υλοποιηθούν στην πράξη – για τους αγρότες, την κοινωνία και τον πλανήτη. Το 2018, ο τομέας μας κατέγραψε πωλήσεις €6,2 δισεκατομμυρίων. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.agriculture.basf.com ή ένα από τα κανάλια μας στα social media.

Σχετικάμε τη BASF

Στη BASF, δημιουργούμε χημεία για ένα βιώσιμο μέλλον. Συνδυάζουμε την οικονομική επιτυχία με την περιβαλλοντική προστασία και την κοινωνική ευθύνη. Περισσότεροι από 122.000 εργαζόμενοι του Ομίλου της BASF συμβάλλουν στην επιτυχία των πελατών μας σε σχεδόν όλους τους κλάδους της οικονομίας και σε σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου. Η γκάμα των προϊόντων μας διαρθρώνεται σε έξι τομείς: Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care και Agricultural Solutions. Η BASF κατέγραψε πωλήσεις περίπου €63 δισεκατομμυρίων το 2018. Η BASF είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης (BAS), του Λονδίνου (BFA) και της Ζυρίχης (BAS). Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.basf.gr.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές