BACK TO
TOP
Farming

Μετά το βαμβάκι κερδίζουν και τον αρακά τα προϊόντα της EMPHYTON

Η EMPHYTON σε συνεργασία με το γεωτεχνικό τμήμα της εταιρίας κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών ALTERRA πραγματοποίησε εφαρμογή του προϊόντος ολοκληρωμένης θρέψης του άνθους NUTRΙ BS 95 σε αγροτεμάχιο του συνεργάτη καλλιεργητή Θεοδωρίδη Αναστάσιο στην περιοχή της Ημαθίας.

69

11
0

Το σκεύασμα ψεκάστηκε στις 27/4 με την εμφάνιση των πρώτων ανθών της πρώιμης ποικιλίας αρακά BEVERLY. Ο στόχος ήταν η αύξηση της παραγωγής με την χρήση σκευάσματος φιλικού προς το περιβάλλον αλλά και τον καταναλωτή (δίχως υπολείμματα).

Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά δεδομένου ότι τα 80.000 περίπου φυτά στο στρέμμα κατά μέσο όρο, καρπόδεσαν ένα επιπρόσθετα λοβό ανά φυτό.

Αυτό και σε συνδυασμό με την ομοιομορφία των σπόρων σε όλους τους λοβούς έφερε αύξηση της απόδοσης κατά 11.7 % όπως σημειώνει ο τεχνικός σύμβουλος της εταιρίας Στόικος Θανάσης. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ειδικά σε μια τόσο πρώιμη ποικιλία, ολίγων ημερών τόνισε ο γεωπόνος της ALTERRA. Σημειωτέων ότι το μισό αγροτεμάχιο του μάρτυρα ήταν ψεκασμένο με φωσφοροκαλιούχο σκεύασμα άλλης εταιρίας.

Το προϊόν της EMPHYTON με την πλήρη σύνθεσή του απέδειξε ότι παράλληλα με τις άλλες καλλιέργειες που χρόνια τώρα έχει εδραιωθεί όπως αυτή του βαμβακιού, κερδίζει την θέση του και στο πρωτόκολλο καλλιέργειας του αρακά.    

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές