BACK TO
TOP
Farming

Εμβολιαστές για υψηλής ποιότητας ενσίρωμα με αυξημένες αποδόσεις στην αγελαδοτροφία

Η Βιομηχανία Ζωοτροφών ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση με σκοπό την επιμόρφωση και την ενημέρωση των αγελαδοτρόφων, με θέμα: «Διατροφή υψηλών αποδόσεων για υγιείς, παραγωγικές αγελάδες και αύξηση του κέρδους στη μονάδα».

viozokat2

31
0

Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναπτύχθηκε διεξοδικά και η τεχνική της ενσίρωσης, της διαδικασίας ζύμωσης φυτικών προϊόντων με υψηλό περιεχόμενο υγρασίας και υπό αναερόβιες συνθήκες, με σκοπό τη διατήρηση του προϊόντος αλλά και τη βελτίωση της θρεπτικής του αξίας για χρήση ως ζωοτροφή.

«H ενσίρωση αποτελεί μία από τις χρήσεις καλλιέργειας η οποία είναι ευρύτατα διαδεδομένη σε όλες τις ζώνες όπου καλλιεργείται το καλαμπόκι και άλλα κτηνοτροφικά φυτά», σημείωσε ο κ. Gernot Ströbel, Agriculture Engineer, Export Manager Josera, της εταιρίας που για παραπάνω από 75 χρόνια αποτελεί ηγέτιδα εταιρία στο χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής στην γερμανική και ευρωπαϊκή αγορά.

Συμπλήρωσε δε, πως «H ενσίρωση τόσο σαν τεχνική όσο και σαν διαδικασία είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτεί ειδικές γνώσεις και εμπειρία αλλά μειώνει σημαντικά το κόστος διατροφής των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής».

Σχετικά με την επιτυχία της διαδικασίας ενσίρωσης, αυτή είναι συνδεδεμένη με την χρήση καινοτόμων εμβολιαστών. Για κάθε 1 ευρώ επένδυσης σε εμβολιαστή της γερμανικής εταιρίας Josera, υπάρχει όφελος από 6 έως 8 ευρώ. Τα οφέλη του παραγωγού είναι:

  1. Υψηλή ποιότητα ενσίρωσης ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες
  2. Λιγότερες απώλειες σε Ξηρά Ουσία, πρωτεΐνη και ενέργεια
  3. Ευκολία στη χρήση
  4. Υψηλή ασφάλεια – Αυξημένη σταθερότητα ενσιρώματος
  5. Προστασία ενάντια στην αναθέρμανση.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές