BACK TO
TOP
Farming

Αυξημένες ελληνικές συμμετοχές αναμένονται στην Agrilevante 2019

Σημαντικά μεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων, στη διεθνή έκθεση γεωργικών μηχανημάτων Agrilevante, η οποία πραγματοποιείται στο Μπάρι της Ιταλίας από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου και διοργανώνεται από την Feder Unacoma, την ιταλική ομοσπονδία κατασκευαστών γεωργικών μηχανημάτων, σε συνεργασία με τον Εκθεσιακό Οργανισμό του πόλης του Μπάρι.

Agrilevante-6

13
0

Η έκθεση προσφέρει βέλτιστες τεχνολογίες για τις περιοχές της Μεσογείου με ένα ευρύ φάσμα μηχανημάτων και εξοπλισμού αιχμής για την αμπελουργία, την κηπουρική και την ελαιοπαραγωγή, την παραγωγή δημητριακών και την ζωοτεχνία στις χώρες εκείνες που βρέχονται από τη Μεσόγειο. Στην τελευταία έκθεση, οι ελληνικές συμμετοχές έφτασαν τις 380, σημειώνοντας το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ εκείνων που προέρχονται από ξένες χώρες και αναμένεται φέτος να είναι ακόμη μεγαλύτερη, χάρη στη σταδιακή ανάκαμψη των επενδύσεων για την αγορά γεωργικών μηχανημάτων.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Εκδηλώσεων της Feder Unacoma, Marco Acerbi, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην οποία παρουσίασε την Agrilevante, «Η Ελλάδα παρουσιάζει μια ποιοτική και πολυποίκιλη γεωργία, με παραγωγή που κυμαίνεται από τα εσπεριδοειδή έως το ελαιόλαδο, από βαμβάκι έως ζαχαρότευτλα, από αμπέλια μέχρι φρούτα και λαχανικά και με άξία παραγωγής που επηρεάζει το ΑΕΠ της χώρας πιο σταθερά σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο». Ενώ προσέθεσε, «Για τους λόγους αυτούς απαιτεί έναν όλο και ευρύτερο μηχανικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, που θα πρέπει να ικανοποιηθεί με την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας και- επομένως με την αύξηση της επενδυτικής ικανότητας από τις γεωργικές επιχειρήσεις».

Στον τομέα της γεωργικής μηχανολογίας, η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν εξαιρετικές προοπτικές συνεργασίας, ακριβώς επειδή η ιταλική βιομηχανία -μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο όσον αφορά την παραγωγική ικανότητα και την εμβέλεια, είναι σε θέση να προσφέρει ειδικά προσαρμοσμένα συστήματα στις ανάγκες της τοπικής γεωργίας. Το 2018 οι εξαγωγές ιταλικών ελκυστήρων και γεωργικών μηχανημάτων στην Ελλάδα ανήλθαν σε σχεδόν 54 εκατομμύρια ευρώ (εκ των οποίων τα 29 αφορούσαν ελκυστήρες και τα 25 άλλους τύπους μηχανημάτων), που ισοδυναμούν με αύξηση, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ίση με 27%. Το 2018 η αξία των ιταλικών εξαγωγών στην Ελλάδα ήταν η υψηλότερη τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η Agrilevante, έχει μια σαφή «αποστολή», να προσφέρει στους καλλιεργητές των περιοχών της Μεσογείου εξειδικευμένα μηχανήματα και τεχνολογίες για τις τοπικές τους καλλιέργειες. Η έκθεση χαρακτηρίζεται από ένα ευρύτατο φάσμα τεχνολογιών για την καλλιέργεια αμπέλου, λαχανικών, ελαιόδεντρων, τυπικών ποικιλιών δημητριακών της περιοχής και την εκτροφή ζώων, καθώς και για τη διαχείριση και την επεξεργασία γεωργικών και δασικών υπολειμμάτων για την παραγωγή ενέργειας. Η Agrilevante 2019 είναι εξαιρετικά πλούσια, με περισσότερους από 330 εκθέτες και συμμετοχή πάνω από 50 χωρών, με ένα κοινό που το έτος 2017 έφτασε τους 70.700 επισκέπτες, με 3.200 εξωχώριους φορείς από 30 χώρες. Η συμπερίληψη του τομέα που σχετίζεται με την κτηνοτροφία, κάνει το ντεμπούτο του στην φετινή διοργάνωση του 2019, και ολοκληρώνει την γκάμα των τομέων που εκπροσωπούνται στην έκθεση ενώ με περισσότερα από 500 επιλεγμένα βοοειδή, άλογα, πρόβατα και κατσίκες, αποτελεί και έναν επιπλέον πόλο έλξης για τους επισκέπτες που αναμένονται από τις χώρες της νότιας Ευρώπης, τη Βόρεια Αφρική, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, αλλά και στην υποσαχάρια Αφρική.

Στο περιθώριο της Agrilevante παρουσιάστηκαν δύο ακόμη σημαντικές πρωτοβουλίες της FederUnacoma στον εκθεσιακό τομέα: η Διεθνής Έκθεση ΕΙΜΑ Agrimach, που διοργανώνει η Ένωση Ιταλών Κατασκευαστών, από 5 έως 7 Δεκεμβρίου στο Νέο Δελχί της Ινδίας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ινδικών Εμπορικών Επιμελητηρίων και βιομηχανίας FICCI που φέτος φτάνει στην έκτη έκδοσή της- και η ΕΙΜΑ International, η μεγάλη έκθεση γεωργικών μηχανημάτων, που διοργανώνει η ίδια η FederUnacoma στη Μπολόνια και που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του κλάδου στον κόσμο. Στην διοργάνωση του 2018, που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο, η έκθεση της Μπολόνιας έφθασε τους 2.000 εκθέτες και υπερέβη τους 317 χιλιάδες επισκέπτες. Επίσης σε αυτό το πλαίσιο, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν και οι Έλληνες του χώρου, οι οποίοι ήταν παρόντες φτάνοντας τους 2.200, πάντα πολύ προσεκτικοί ώστε να επιλέξουν από μια γκάμα 50.000 μοντέλων μηχανημάτων και εξοπλισμού εκείνα που ταιριάζουν καλύτερα στα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, στις ανάγκες παραγωγής και τα επιχειρηματικά μοντέλα της χώρας τους.

 
Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές