Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Farming

Τριάντα επτά νέα είδη φυτών έχουν αναγνωριστεί ως ξενιστές του παθογόνου Xylella fastidiosa

Ορισμένα υπάρχοντα δεδομένα σχετικά με το βακτήριο X. fastidiosa και τις γεωγραφικές συντεταγμένες ενημερώθηκαν ή τροποποιήθηκαν για να αυξηθεί η ακρίβεια και η συνέπεια της παρακολούθησης του.

ξυλελα_22

171
0

Οι περισσότεροι ήταν φυσικά (όχι τεχνητά) μολυσμένοι και βρέθηκαν τόσο σε χώρες της ΕΕ (Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία) όσο και σε χώρες εκτός ΕΕ (ΗΠΑ και Ιράν). Οι νέοι οικοδεσπότες περιλαμβάνουν κοινά διακοσμητικά, άγρια και εμπορικά φυτά, όπως το fleabane (Erigeron sp.), Το Helichrysum stoechas, το φυστίκι (Pistacia vera) και το λωτός (Diospyros kaki).
Οι πρόσφατα αναγνωρισμένοι κεντρικοί υπολογιστές περιλαμβάνονται στην τελευταία ενημέρωση της βάσης δεδομένων της EFSA για εγκαταστάσεις που λειτουργούν ως κεντρικοί υπολογιστές για το X. fastidiosa. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τώρα 595 είδη φυτών.

Για 343 του είδους, η μόλυνση έχει αναγνωριστεί με τουλάχιστον δύο μεθόδους ανίχνευσης υπό φυσικές ή πειραματικές συνθήκες. Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε μετά από εκτενή αναζήτηση της τελευταίας επιστημονικής βιβλιογραφίας και ειδοποιήσεων στην υπηρεσία παρακολούθησης φυτοϋγειονομικών υπηρεσιών της ΕΕ, Europhyt, καθώς και αποτελέσματα από τις δραστηριότητες σάρωσης ορίζοντα της EFSA

Ορισμένα υπάρχοντα δεδομένα σχετικά με τα στελέχη X. fastidiosa και τις γεωγραφικές συντεταγμένες ενημερώθηκαν ή τροποποιήθηκαν για να αυξηθεί η ακρίβεια και η συνέπεια της βάσης δεδομένων.

Η βάση δεδομένων παρέχει ουσιώδη στοιχεία σε επιστήμονες και αξιολογητές κινδύνου και υποστηρίζει τους διαχειριστές κινδύνων κατά τη διεξαγωγή επιτήρησης και άλλων φυτοϋγειονομικών μέτρων, όπως επιθεωρήσεις φυτών για φύτευση. 

(πληροφορίες από το e-ea)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία