BACK TO
TOP
Farming

Διαγωνισμός αειφόρου «Διαχείρισης της Γης και του Εδάφους» με έπαθλο 5.000 ευρώ

Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων είναι πλέον ανοιχτή και μπορείτε να στείλετε το συμπληρωμένο έντυπο της αίτησής σας έως και την 31η Ιανουαρίου 2022, με τον νικητή του διαγωνισμού να παραλαμβάνει Δίπλωμα Αναγνώρισης καθώς και βραβείο 5.000 ευρώ

soil-mgtjyijyanagement-practices-

487
0

Η αειφόρος διαχείριση της γης και του εδάφους είναι ζωτικής σημασίας για την διατροφή μας, τη διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της αγροτικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Το βραβείο «Διαχείριση της Γης και του Εδάφους» επιβραβεύει πρακτικές χρήσης και διαχείρισης του εδάφους που μετριάζουν τις απειλές για το έδαφος, όπως υποβάθμιση του εδάφους, διάβρωση, μείωση της περιεκτικότητας σε οργανική ύλη, διάχυτη μόλυνση και συμπίεση, καθώς και τη μείωση της βιοποικιλότητας του εδάφους, την αλάτωση, τη σφράγιση, τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις. Με τον τρόπο αυτό, το βραβείο ξεχωρίζει εξαιρετικά επιτεύγματα, ενθαρρύνοντας νέες πρακτικές για την προστασία της γης και του εδάφους και την εφαρμογή τους στη διαχείριση της γης, καθώς και την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία των λειτουργιών της γης και του εδάφους.

Αγρότες, ιδιοκτήτες γης, διαχειριστές γης, ομάδες αγροτών, μόνοι τους ή σε συνεργασία με ερευνητικά ιδρύματα, πανεπιστήμια ή/και ιδιωτικές εταιρείες, μπορούν όλοι να συμμετέχουν.

Το Βραβείο αναγνωρίζει την αξία που έχει η δουλειά του αγρότη, προωθώντας την πρακτική του νικητή σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης, θα ενισχύσει την προβολή αυτών των πρακτικών καλλιέργειας σε τοπικό, εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενθαρρύνοντας τους αγρότες να αναπτύξουν περαιτέρω την εργασία τους σε μια βιώσιμη πορεία.

Όπως κάθε χρόνο, εκτός από την αναγνώριση, θα απονεμηθούν στον νικητή 5.000 ευρώ.

Η κριτική επιτροπή θα απονείμει επίσης Δίπλωμα Αναγνώρισης.

Η αίτηση θα πρέπει να συμπληρωθεί κατά προτίμηση στα Αγγλικά. Ωστόσο, εάν ο αιτών επιλέξει άλλη γλώσσα, θα πρέπει να υποβληθεί μια καλά δομημένη περίληψη του έργου στα Αγγλικά.

Ο νικητής του βραβείου θα ανακοινωθεί στο Forum για το «Μέλλον της Γεωργίας» που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Μάρτη.

Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων είναι πλέον ανοιχτή και μπορείτε να στείλετε το συμπληρωμένο έντυπο της αίτησής σας έως και την 31η Ιανουαρίου 2022.

Μπορείτε να αποστείλετε το έργο σας στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail
emmanuelle.mikosz@elo.org για να μοιραστείτε μαζί μας την επιτυχία σας!

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες εδώ

Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής στο www.europeanlandowners.org/awards/soil-land-award


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές