BACK TO
TOP
Farming

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός προμήθειας προϊόντων δακοκτονίας με 5,6 εκατ. ευρώ

Ξεκινά το πρόγραμμα της υλοποίησης προστασίας της ελληνικής ελαιοπαραγωγής για το 2022, με την προκήρυξη του προγράμματος δακοκτονίας του τρέχοντος έτους από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

dakoktonia1505312305

237
0

Η προμήθεια δακοκτόνων υλικών για τις ανάγκες του σχετικού προγράμματος προστασίας των ελαιών διεξάγεται με ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό. Η συνολική αξία του προγράμματος προμήθειας των δακοκτόνων υλικών είναι άνω των 5,6 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 13%.

Πρόκειται για διαγωνισμό προμήθειας έξι διαφορετικών δραστικών ουσιών κατά του δάκου (Entomela, l-cyhalothrin, deltamethrin, spinosad, cyantraniliprole και σχετικές ελκυστικές ουσίες), δηλαδή αφενός καθαρά εντομοκτόνα και αφετέρου οργανικές ενώσεις με αζωτούχο ρίζα. Η μεγαλύτερη προϋπολογιζόμενη δαπάνη είναι για την ουσία spinosad, ύψους 2.289.690 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Οι προσφέροντες οικονομικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν προσφορές και για τα έξι είδη ουσιών, χωρίς περιορισμό, με την προϋπόθεση ότι θα συντάξουν αναλυτική προσφορά για κάθε τμήμα και θα αναφέρουν ρητώς το ποσό τιμήματος. Ακόμη, μπορεί να αναθέσει σε υπεργολάβους μέχρι 30% του έργου της υπογεγραμμένης σύμβασης. Αν οικονομικός φορέας αποφασίσει να υποβάλει προσφορά και για τα έξι τμήματα της διαγωνιστικής διαδικασίας, θα πρέπει να καταθέσει συνολική εγγύηση ύψους 99.476,63 ευρώ.

Η σχετική προκήρυξη για την προμήθεια δακοκτόνων υλικών  διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές