BACK TO
TOP
Farming

Προστατεύει καλαμπόκι και βαμβάκι από νηματώδεις η νέα τεχνολογία VICTRATO της Syngenta

Τη νέα τεχνολογία διαχείρισης σπόρων VICTRATO® ενάντια στη δράση των παρασιτικών νηματώδων και κύριων ασθενειών μεγάλων καλλιεργειών όπως αραβόσιτος, σόγια, βαμβάκι, ρύζι και λοιπά δημητριακά παρουσίασε στις 17 Μαΐου το τμήμα Seedcare της Syngenta Crop Protection.

seedcare-inst-home

755
0

Στόχος της νέας τεχνολογίας είναι η μεγέθυνση της εργαλειοθήκης των αγροτών ενάντια στη δράση φυτικών παρασιτικών νηματωδών και βασικών μυκητιακών ασθενειών σε μεγάλες καλλιέργειες. Η εφαρμογή της βοηθάει στην εξασφάλιση αυξημένης ποιότητας και απόδοσης των καλλιεργειών, ενώ συντελεί στην μακροχρόνια υγεία του εδάφους της εκμετάλευσης. Η νέα τεχνολογία VICTRATO® περιέχει την τεχνολογία TYMIRIUM® η οποία παρέχει σημαντική προστασία από τη δράση των νηματωδών. Τα νηματώδη αποτελούν ένα παρασιτικό είδος που τρέφεται από τη ρίζα ή το φυτό, για να το απομυζήσει από θρεπτικά συστατικά, υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα γεωργικά εδάφη, επιτίθενται στις καλλιέργειες και βάζουν τις βάσεις για περαιτέρω μελλοντικές μολύνσεις. Τα νηματώδη μπορούν να έχουν καταστροφικό αντίκτυπο, με απώλειες απόδοσης έως και 12% παγκοσμίως ετησίως, ποσοστό που ισοδυναμεί σε εκτιμώμενη απώλεια 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων αγροτικών προϊόντων κάθε χρόνο για τους αγρότες.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη διαχείριση των νηματωδών είναι η αόρατη φύση του προβλήματος. Το Syngenta Seedcare διαθέτει μοναδικές δυνατότητες διαλογής και καινοτόμα συστήματα χαρτογράφησης που ανιχνεύουν με ακρίβεια την παρουσία νηματωδών σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, των ΗΠΑ, της Κίνας και σε ολόκληρη την APAC. Αυτή η δυνατότητα, σε συνδυασμό με το VICTRATO®, επιτρέπει στους αγρότες να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν προβλήματα νηματωδών για να βελτιώσουν την παραγωγικότητα τους.

Το VICTRATO® παρέχει τη δυνατότητα στα φυτά να βελτιστοποιούν την πρόσληψη νερού και θρεπτικών συστατικών, αυξάνοντας παράλληλα την αντοχή στο στρες και την απόδοση, παρέχοντας μεγαλύτερη απόδοση επένδυσης για τον αγρότη. Προστατεύοντας το ριζικό σύστημα, το VICTRATO® διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διευκόλυνση των πρακτικών μη όργωσης και διατήρησης της άροσης και συμβάλλει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας καθώς δεν επηρεάζει τα ωφέλιμα έντομα, τους επικονιαστές και τη μικροχλωρίδα. Αυτό το ευνοϊκό προφίλ βιωσιμότητας της νέας τεχνολογίας παρέχει στους αγρότες τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν άφοβα παλαιότερες τεχνολογίες.

Ο Jonathan Brown,Επικεφαλής της Syngenta Seedcare, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσθέτουμε το VICTRATO® στο ευρύ χαρτοφυλάκιό μας. Η Syngenta Seedcare ήταν η πρώτη που ανέπτυξε μια σύγχρονη επεξεργασία σπόρων νηματωδών, με το AVICTA®, και τώρα με αυτό το νέο προϊόν πηγαίνουμε τις προσπάθειές μας για την καταπολέμηση των νηματωδών στο επόμενο επίπεδο. Το VICTRATO® έχει μια εύχρηστη σύνθεση που παρέχει σταθερή απόδοση χωρίς δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των καλλιεργειών ή του εδάφους, δίνοντας στους αγρότες την ελευθερία να μεγιστοποιούν τις αποδόσεις τους χωρίς να χρειάζεται να κάνουν συμβιβασμούς στη βιωσιμότητα».

Η Camilla Corsi, Global Head of Syngenta Crop Protection Research, δήλωσε: «Επενδύουμε σημαντικά στην υγεία του εδάφους στη Syngenta Crop Protection και η ανάπτυξη του VICTRATO® είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου σε αυτόν τον χώρο και το αποτέλεσμα του εστιασμένου ερευνητικού μας προγράμματος επεξεργασίας σπόρων. Η μοναδική μας ικανότητα να σχεδιάζουμε και να πλένουμε απαγωγές αγωγών για έλεγχο νηματωδών, μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε προϊόντα που αντιμετωπίζουν βασικά ζητήματα των καλλιεργειών, παρέχοντας παράλληλα ασφαλείς και βολικές λύσεις για τους αγρότες».

Το VICTRATO® θα παρουσιαστεί αυτή την εβδομάδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Σπόρων της ISF στη Βαρκελώνη. Είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο του Ελ Σαλβαδόρ, ενώ παρόμοια εγγραφή  αναμένεται στην Αργεντινή μέσα στο 2022 και επιπλέον εγγραφές σε ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών αναμένονται παγκοσμίως μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Η σχετική επίσημη παρουσίαση της νέας τεχνολογίας διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές