Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Farming

Λίγες προσβολές από θρίπες στα βαμβάκια της Δράμας, τα όρια ψεκασμού για κοινούς εχθρούς

Στην δημοσίευση του πρώτου Δελτίου Γεωργικών Προειδοποιήσεων για τη βαμβακοκαλλιέργεια προχώρησαν οι γεωπόνοι της ΔΑΟΚ Δράμας, με τις παρατηρήσεις να αφορούν στο διάστημα μέχρι την εμφάνιση των πρώτων χτενιών και αποσκοπεί στην οργάνωση αποτελεσματικής διαχείρισης της καλλιέργειας.

ezgif-3-587ac23aad

541
1

Διαπιστώσεις

Διαπιστώθηκαν σποραδικές, πολύ χαμηλής έντασης, προσβολές αφίδων («ψείρες») (Aphis gossypii). Διαπιστώθηκε η παρουσία αρπακτικών (κοινή πασχαλίτσα) και υψηλός παρασιτισμός των αφίδων, ενώ παρατηρήθηκε ότι εφαρμόστηκαν από μερίδα καλλιεργητών αφιδοκτόνα.

Οι βαμβακοφυτείες βρίσκονται στα βλαστικά στάδια της κοτυληδόνας έως και της εμφάνισης τριών πραγματικών φύλλων, ανάλογα με την οψιμότητα (BBCH 10-13). Οι βαμβακοκαλλιέργειες στην Π.Ε. Δράμας, έχουν καλή πρώτη ανάπτυξη.

Συστάσεις – καλλιεργητικές πρακτικές

  • Τα επίπεδα πληθυσμών αφίδων που παρατηρούνται σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν επεμβάσεις. Οι πληθυσμοί αρπακτικών που παρατηρήθηκαν και ο παρασιτισμός αναμένεται να αυξηθούν στις επόμενες ημέρες.
  • Ψεκασμός εναντίον των αφίδων στην περίοδο αυτή δικαιολογείται μόνον όταν οι πληθυσμοί παραμένουν υψηλοί για τουλάχιστον επτά (7) συνεχείς ημέρες.

Παρακολούθηση της καλλιέργειας

Καλούνται οι καλλιεργητές να παρακολουθούν τακτικά τις καλλιέργειές τους και συστήνεται να αποφευχθεί η εκτέλεση αναίτιων ψεκασμών αυτή την περίοδο που αυξάνουν την πιθανότητα προσβολής από τετρανύχους.

Όρια ψεκασμού 

Παράλληλα, οι γεωπόνοι ενημερώνουν και για τα όρια ψεκασμού στη βαμβακοκαλλιέργεια για κοινούς εχθρούς όπως ο τετράνυχος, οι θρίπες και το πράσινο σκουλήκι, ανάλογα με το βλαστικό στάδιο των βαμβακόφυτων.

Η σχετική ενημέρωση της ΔΑΟΚ Δράμας και ο πίνακας με τα όρια ψεκασμού διαθέσιμα εδώ

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

17-06-2022 00:11MATILDA BROWN

Καλημέρα Είμαστε παγκόσμια εταιρεία χρηματοδότησης και επενδύσεων. Οι προσφορές μας περιλαμβάνουν, Αγροτική Οικονομική Εσωτερικά & Εταιρικά Οικονομικά Χρηματοδότηση Κατασκευών και Ανάπτυξης Asset Based & Real Estate Finance Η ελάχιστη προσφορά δανείου μας είναι 5.000,00 $ έως 90.000.000,00 $ Προσκαλούμε τους υποψήφιους πελάτες να έχουν πρόσβαση στις οικονομικές προσφορές μας με επιτόκιο 3%, επικοινωνώντας μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες. Email: ivbiadaobilifemotage@gmail.com Τηλεγράφημα: https://t.me/ivbiadaobifinance Χαιρετισμοί Ματίλντα Υπάλληλος δανείων

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία