BACK TO
TOP
Farming

Χωρίς προβλήματα τα βαμβάκια στη Δράμα, ο καιρός οψίμισε την παραγωγή

Καθαρά από φυτοπροστατευτικά προβλήματα είναι μέχρι τώρα τα βαμβάκια της Π.Ε. Δράμας σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής ΔΑΟΚ, με τις επόμενες μέρες να αναμένεται η έναρξη της πτήσης του πράσινου σκουληκιού της γενιάς Ιουνίου-Ιουλίου.

bambaki

460
0

Συστάσεις – καλλιεργητικές πρακτικές

Να αποφεύγονται πρακτικές που προωθούν την οψίμιση της καλλιέργειας:

α. Οι μετεωρολογικές συνθήκες των τελευταίων ημερών (συχνές βροχοπτώσεις) συνέβαλαν στην προώθηση οψίμισης της καλλιέργειας. Συστήνεται η αποφυγή αρδεύσεων για ικανό χρονικό διάστημα. Οι περισσότεροι αγροί διαθέτουν ικανά επίπεδα υγρασίας. Αποφυγή περίσσειας αζωτούχου λίπανσης. Σε περίπτωση διαπίστωσης μη ισόρροπης βλάστησης να εφαρμοστεί διαφυλλική φωσφοροκαλιούχος λίπανση για την αξιοποίηση της περίσσειας αζώτου. Σε πρώιμες καλλιέργειες συνιστάται η χρήση ανασχετικών βλάστησης (σκευάσματα τού mepiquat chloride).

β. Κατά την τρέχουσα περίοδο δεν απαιτείται φυτοπροστατευτική επέμβαση. Καταγράφεται εγκατάσταση πληθυσμών φυσικών εχθρών. Η παρουσία τους είναι καθοριστική για την αντιμετώπιση του πράσινου σκουληκιού και άλλων εχθρών του βαμβακιού.

γ. Δεν δικαιολογείται η εφαρμογή ψεκασμών για λύγκο ή πράσινο σκουλήκι στο στάδιο αυτό. Η όποια παρουσία λύγκου δεν δημιουργεί πρόβλημα. Η πιθανή απόρριψη καρποφόρων οργάνων οφείλεται κατ’ ανάγκην σε λύγκο. Είναι φυσιολογικό φαινόμενο που συνήθως οφείλεται σε ορμονικές διεργασίες των φυτών, ιδίως σε συνθήκες καταπόνησης, μη ευνοϊκές. Τα φυτά στην παρούσα φάση έχουν υψηλή ικανότητα αναπλήρωσης καρποφόρων οργάνων.

δ. Σε αγρούς με γνωστό ιστορικό συνδρόμου πρώιμης γήρανσης συνιστάται η εφαρμογή διαφυλλικών λιπάνσεων καλίου με την έναρξη της άνθησης, ιδιαιτέρως σε καλλιέργειες υβριδίων βαμβακιού.

Τα Όρια Επέμβασης ανά καλλιεργητικό εχθρό και ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Δράμας διαθέσιμα εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές