BACK TO
TOP
Farming

Δραστήρια η Μύγα Μεσογείου στα πυρηνόκαρπα στις αρχές Ιουλίου

Στις αρχές Ιουλίου διαπιστώνεται παραδοσιακά σημαντική δραστηριότητα των ακμαίων του δίιπτερου σε όλες τις περιοχές (πεδινές και ημιορεινές) της Θεσσαλίας, αλλά και προσβολές σε ωριμάζοντες καρπούς σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση των γεωπόνων από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Βόλου.

peaches-3550706_1920_2

372
0

Το δίπτερο μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα καταστρεπτικό για πολλά είδη καρπών, από την έναρξη του σταδίου ωρίμανσης (αλλαγή χρώματος) και μέχρι τη συγκομιδή. Οι γεωπόνοι συνιστούν άμεση προστασία των καρπών με ένα κατάλληλο εντομοκτόνο, με τη διενέργεια ψεκασμού κάλυψης ή δολωματικού, με υποσημείωση πως οι ψεκασμοί κάλυψης πρέπει να επαναλαμβάνονται ανάλογα με τη διάρκεια δράσης του εντομοκτόνου, ενώ οι δολωματικοί περίπου ανά εβδομάδα.

Ωστόσο επισημαίνεται ότι για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και για τις περιπτώσεις καλλιεργειών που βρίσκονται κοντά σε οικίες, προτιμάται συνήθως η εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών, οι οποίοι είναι αποτελεσματικοί, όταν η εφαρμογή τους σε μία περιοχή είναι καθολική, δηλαδή όταν εφαρμόζονται από το σύνολο των καλλιεργητών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές