BACK TO
TOP
Farming

Μετά το κλάδεμα ψεκασμός στις αμυγδαλιές για πρόληψη έλκους

Ο υγρός και δροσερός καιρός δηµιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για την πραγµατοποίηση των µολύνσεων από το µύκητα Fusicoccum amygdali στις αµυγδαλιές, ενώ όσο οι θερµοκρασίες παραµένουν σε υψηλότερα από το κανονικό επίπεδα, τόσο περισσότερο θα ευνοούνται οι προσβολές.

amygdalies_xeimonas_2

318
0

Τα µολύσµατα διασπείρονται µε το νερό (βροχή, δρόσος) σε µικρές αποστάσεις και µέσω εντόµων και πολλαπλασιαστικού υλικού σε µεγάλες αποστάσεις. Για την καταπολέµηση της ασθένειας, οι γεωπόνοι από το Περιφερειακό Τµήµα Προστασίας Φυτών Βόλου συνιστούν αφαίρεση και καταστροφή όλων των προσβεβληµένων βλαστών (ανεξαρτήτου εποχής). Επισηµαίνεται πως το µέτρο πρέπει να εφαρµόζεται από όλους τους καλλιεργητές της περιοχής µόλις εµφανισθούν τα συµπτώµατα της ασθένειας, για την µείωση και εξάλειψη των εστιών διαχείµασης του παθογόνου.

Τα χηµικά µέτρα που πρέπει να ληφθούν για τον περιορισµό της ασθένειας περιλαµβάνουν τη διενέργεια 2-3 ψεκασµών. Ο πρώτος ψεκασµός συνήθως πραγµατοποιείται αµέσως µετά τη πτώση των φύλλων, ο δεύτερος αµέσως µετά το ετήσιο κλάδεµα καρποφορίας και ο τρίτος κάποια στιγµή εν µέσω λήθαργου το χειµώνα. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές