BACK TO
TOP
Καινοτόμες Λύσεις

Τεχνολογία της NASA για την ταχύτερη καλλιέργεια σιταριού

Η NASA δημιούργησε μια νέα τεχνολογία για την ανάπτυξη καλλιεργειών σε άλλους πλανήτες με την προοπτική δημιουργίας αποικιών στον Άρη ή σε κάποιον άλλο πλανήτη στο μέλλον.

tehnologia-tis-nasa-gia-tin-tahuteri-kalliergeia-sitariou

19
0

Ειδικότερα, μια ομάδα επιστημόνων από το Κέντρο John Innes, το Ινστιτούτο Earlham, το Ινστιτούτο Quadram στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Πανεπιστήμιο του Queensland έχουν δοκιμάσει την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας σε χερσαίες καλλιέργειες.

Έχουν εφαρμόσει τη νέα τεχνολογία σε θερμοκήπιο στο John Innes Center στο Norwick (Ηνωμένο Βασίλειο). Οι ερευνητές πραγματοποίησαν ταχείες γενετικές βελτιώσεις χρησιμοποιώντας βραχύτερους κύκλους ανάπτυξης και κύκλους συγκομιδής, καθώς και βελτιωμένο φωτισμό LED. Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Protocols, δείχνει ότι αυτή η μέθοδος καλλιέργειας μπορεί να παράγει καλλιέργειες ανθεκτικές σε ασθένειες, κλιματικές προκλήσεις και που είναι πιο θρεπτικές για να τροφοδοτήσουν έναν αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό.

Αυτή η τεχνική χρησιμοποιεί βελτιωμένο φωτισμό LED και ημερήσια σχήματα μέχρι 22 ώρες για τη βελτιστοποίηση της φωτοσύνθεσης και την προώθηση της ταχείας ανάπτυξης των καλλιεργειών. Επιταχύνει τον κύκλο αναπαραγωγής των φυτών: για παράδειγμα, επιτρέπει στους παραγωγούς να καλλιεργούν έξι σοδειές σίτου σε ένα έτος, πολύ πάνω από τις δύο καλλιέργειες ανά έτος που επιτυγχάνονται με τις παραδοσιακές βελτιωμένες μεθόδους καλλιέργειας.

Με τη συντόμευση των κύκλων αναπαραγωγής, η μέθοδος επιτρέπει στους επιστήμονες και τους παραγωγούς να επιταχύνουν τις γενετικές βελτιώσεις, όπως η αύξηση των αποδόσεων, η ανθεκτικότητα στις ασθένειες και η ανοχή στην αλλαγή του κλίματος σε μια ποικιλία καλλιεργειών, όπως το σιτάρι, το κριθάρι, την ελαιοκράμβη και τα μπιζέλια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία