Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Καινοτόμες Λύσεις

Στόχος η οικονομία σε χρήματα και μόχθο στην επίδειξη μηχανημάτων της Kverneland από την Terra

Στοχεύοντας στην οικονομία για την τσέπη του παραγωγού και το μόχθο του και με βλέμμα στραμμένο προς την αειφορία διεξήχθη η επίδειξη των μηχανημάτων κατεργασίας εδάφους και σποράς της Kverneland από την Terra, με έμφαση στο συνδυασμό εργασιών σε ένα πέρασμα με το τρακτέρ και στην εξοικονόμιση εισροών με τη χρήση γεωργίας ακριβείας.

KAR_3766_2

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

810
0

Ο υπεδαφοκαλλιεργητής (ρίπερ) DTX άνοιξε τον κύκλο επιδείξεων των μηχανημάτων Kverneland από την Terra, την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 στη Λάρισα, σε μια εκδήλωση που παρακολούθησαν πάνω από 250 παραγωγοί.

Δύο εργασίες σε ένα πέρασμα υπόσχεται η Νορβιγική εταιρεία με τη χρήση και αυτού του μηχανήματός της, με τον ενσωματωμένο κύλινδρο στο ρίπερ να προετοιμάζουν για σπορά το έδαφος που "σκίζουν" τα νύχια.

Ο καλλιεργητής CLC Pro Classic με βάθος κατεργασίας μέχρι τα 15 εκατοστά, διαθέτει όπως και το αναστρεφόμενο άροτρο 150S κούφια σταβάρια που κρατάνε χαμηλά το βάρος του μηχανήματος, καθώς και φύλλα σούστας που σε περίπτωση εμποδίου στο χωράφι όπως μια μεγάλη πέτρα, επιτρέπουν στο νύχι ή υνί να σηκωθεί και να επανέλθει στη θέση του χωρίς ζημία. Έχει ενσωματωμένο κύλινδρο και πολλές επιλογές σε χελιδώνες και νύχια. Οι καλλιεργητές της σειράς CLC αποτελούν την πρόταση της Kverneland για κατεργασία εδάφους, ειδικά στα σιτηρά και ψυχανθή.Σημειώνεται πως η νέα σειρά αρότρων 150S, διατίθενται πλέον  για ελκυστήρες ιπποδύναμης έως 150Hp.

Με τις πνευματικές σπαρτικές σιτηρών DA συνδυάζονται οι σβωλοκόπτες της νέας επανασχεδιασμένης σειράς H, υποσχόμενοι μέγιστη απόδοση και οικονομία. "Σε ένα πέρασμα ο σβωλοκόπτης NGH σε συνδυασμό με την πνευματική σπαρτική σιτηρών DA, προετοιμάζουν σποροκλίνη και σπέρνουν, γλιτώνοντας τον παραγωγό από έξοδα πετρελαίου, χρόνο και κόπο", παρατήρησε ο product specialist της Kverneland Anthony Gaubert.

Ο Product Specialist της Kverneland Anthony Gaubert

Ο λιπασματοδιανομέας TL Geospread και το ψεκαστικό iXter B18 που συμμετείχαν στην επίδειξη, είναι πλήρως συμβατά με πρωτόκολλο επικοινωνίας ISOBUS για εφαρμογή γεωργίας ακριβείας, διαβάζοντας χάρτες του χωραφιού και λιπαίνοντας ή ψεκάζοντας μόνο όπου χρειάζεται.