BACK TO
TOP
Καινοτόμες Λύσεις

Τεχνολογίες αιχμής προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα ανέδειξε το 29ο επιστημονικό συνέδριο οπωροκηπευτικών

Στις τεχνολογίες αιχμής (γεωργία ακριβείας, ανάπτυξη ευφυών συστημάτων άρδευσης και λίπανσης, υδροπονία κ.α.) οι οποίες αποτελούν το μέλλον της Ελληνικής Γεωργίας και μπορούν να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό την παραγωγή και τον καταναλωτή, εστίασε το 29ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ).

sinedriooporok

Agronews

67
0

Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου, παρουσιάστηκαν 217 επιστημονικές εργασίες σε περισσότερους από 370 συνέδρους, επιστήμονες, ερευνητές και φοιτητές, ενώ δόθηκε μεγάλη έμφαση σε νέες καλλιεργητικές τεχνικές σε όλο το φάσμα της πρωτογενούς παραγωγής και μεθόδους αριστοποίησης των τελικών προϊόντων. Σημαντική ήταν και η προσπάθεια παραγωγής νέων υβριδίων και νέων ποικιλιών. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε και σε νέες τεχνικές παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού. Τέλος παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες μελέτες στην αρχιτεκτονική τοπίου, στην ανάπλαση και την βελτίωση της βιοκλιματολογίας του αστικού περιβάλλοντος..

Σημαντική θέση στις εργασίες του  Συνεδρίου είχαν και επιστημονικές παρουσιάσεις  που εστιάστηκαν στην οργανοληπτική ποιότητα και υψηλή διατροφική αξία των ελληνικών προϊόντων σε σχέση με τις σύγχρονες διατροφικές απαιτήσεις καθώς και τη σημασία των βιοδιεγερτών στην αποτελεσματική ενεργοποίηση του μεταβολισμού των φυτών για την αύξηση της παραγωγής και της ποιότητας του τελικού προϊόντος.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν 12 προφορικές και 8 γραπτές συνεδρίες στις θεματικές ενότητες:

  • Αμπελουργία
  • Δενδροκομία
  • Λαχανοκομία
  • Φαρμακευτικά / Αρωματικά φυτά
  • Τεχνολογίες Αιχμής στη Γεωργία

Να σημειωθεί ότι το συνέδριο, συνδιοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, υπο την αιγίδα του ΥπΑΑΤ.

Το επόμενο 30ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ) αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε 2 χρόνια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία