BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Σε διαβούλευση ως 14/10 για την εμπορία ακτινιδίων

Παρουσία Αντώνογλου, σύσκεψη στη Βέροια την Παρασκευή για την εμπορία και διακίνηση ακτινιδίων.

Αυξάνει τις αποδόσεις το ακτινίδιο, οδεύει για την τρίτη θέση παγκοσμίως

4
0

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου θέτει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχέδιο υπουργικής απόφασης σχετικά με τη ρύθμιση θεμάτων εμπορίας και διακίνησης των ακτινιδίων.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή 7 του μήνα συγκαλείται στη Βέροια σύσκεψη για ανοιχτή συζήτηση, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Νίκου Αντώνογλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου προς δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, σχέδιο Υπουργικής Απόφασης  σχετικά με τη ρύθμιση θεμάτων εμπορίας και διακίνησης των ακτινιδίων.

Το Σχέδιο περιλαμβάνει τεχνικές λεπτομέρειες ελέγχου τήρησης των εμπορικών προδιαγραφών ποιότητας σε νωπά ακτινίδια σύμφωνα με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία και ιδίως ως προς τις ελάχιστες απαιτήσεις ωρίμασης των ακτινιδίων, όπως αυτές ορίζονται στον Εκτελεστικό Καν. (ΕΕ) 543/2011, για κάθε στάδιο διακίνησης και εμπορίας τους στην εγχώρια αγορά, εξαγωγών/εισαγωγών προς/από τρίτες χώρες και αποστολής/παραλαβής προς/από την Ε.Ε.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί τους ενδιαφερόμενους μέχρι την Παρασκευή   14 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00 να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους επωνύμως στον σύνδεσμο: http://pconsult.minagric.gr/index.php/el/91-nopa_aktinidia

Στα πλαίσια της διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο Βεροιόπολις (Βέροια) ανοιχτή συζήτηση στην οποία θα παρευρεθεί και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Αντώνογλου. 

Βρείτε εδώ το Σχέδιο υπουργικής απόφασης για την εμπορία των ακτινιδίων.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία