BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Συμβολαιακή ΘΕΣγη με 40 λεπτά για την ελαιοκράμβη

Με το μοντέλο που εφαρμόστηκε στον ηλίανθο προχωρά φέτος σε συμβολαιακή και για την ελαιοκράμβη ο συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, οι παραγωγοί θα απολαμβάνουν τιμή κοντά στα 0,40 ευρώ το κιλό και στόχος είναι να καλλιεργηθούν 3.000 στρέμματα.

Συνεργασία ΘΕΣγη με Μπάρμπα Στάθη για συμβολαιακή σε αρακά και σπανάκι

1
0

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο συνεταιρισμός ΘΕΣγη στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, εκτός από τη Συμβόλαιακη γεωργία, θα παρέχει τεχνική υποστήριξη για την καλλιέργεια από τους εξειδικευμένους συνεργάτες που διαθέτει, το σύνολο γεωργικών εφοδίων καθώς επίσης θα αναλάβει και την συλλογή του προϊόντος που αποτελεί σημαντικό παράγοντα της στρεμματικής απόδοσης.

Η ελαιοκράμβη προσαρμόζεται σε διάφορους τύπους χωραφιών  με χαμηλές απαιτήσεις σε εισροές όπως η άρδευση, η  λίπανση και η φυτοπροστασία. Η μέση παραγωγή ανά στρέμμα κυμαίνεται μεταξύ 200 και 350 κιλών σε ένα ποτιστικό χωράφι και η τιμή που θα απολαμβάνουν οι παραγωγοί θα είναι κοντά στα 0,40 ευρώ το κιλό. Στόχος είναι να καλλιεργηθούν 3.000 στρέμματα με τις προοπτικές ανάπτυξης να είναι εξαιρετικά ευοίωνες για αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας.

Όποιος παραγωγός ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί ή να καλλιεργήσει υπογράφοντας σύμβαση με τον Συνεταιρισμό ΘΕΣγη μπορεί να επικοινωνεί στο τηλ. 2410579904 - Δευτέρα – Παρασκευή 9.00 – 17.00.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία